Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Βαλτική Θάλασσα: «Δολοφονία» βλέπουν οι αρχές πίσω από την πτώση μάνας και γιου από πλοίο

Βαλτική Θάλασσα: «Δολοφονία» βλέπουν οι αρχές πίσω από την πτώση μάνας και γιου από πλοίο

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει ο τραγικός θάνατος μητέρας και του 7χρονου παιδιού της, που την Πέμπτη (29.6.2023) έπεσαν από το πλοίο που τους μετέφερε στη Βαλτική Θάλασσα με αποτέλεσμα να βρουν χάσουν και οι δύο τη ζωή τους.

Αρχικά το πρώτο σενάριο για το θάνατό τους ανέφερε πως ο 7χρονος έπεσε από το πλοίο στη θάλασσα της Βαλτικής και ακολούθησε η μητέρα του προσπαθώντας να τον σώσει. Ωστόσο, πλέον οι αρχές της Σουηδίας εξετάζουν και το σενάριο της δολοφονίας.

Μάνα και γιος επέβαινα στο πλοίο Stena Spirit», που ταξίδευε από το πολωνικό λιμάνι της Γκντίνια προς το σουηδικό λιμάνι της Καρλσκρόνα, με λίγο περισσότερους από 300 επιβαίνοντες. Αμέσως μετά την πτώση οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή τους χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τα σώματά τους εντοπίστηκαν από τις αρχές, αλλά ήταν και για τους δύο αργά. Και οι δύο ήταν Πολωνοί πολίτες. Το 7χρονο αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων, ενώ ακολούθησε και η 36χρονη μητέρα του.

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με το The People, οι αρχές της Σουηδίας, της Πολωνίας και της Δανίας (καθώς το πλοίο έπλεε με σημαία Δανίας) έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. 

Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για διπλή δολοφονία που σημειώθηκε πάνω στο πλοίο, αν και μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει κάποιον ύποπτο.

Όπως όλα δείχνουν το δεύτερο σενάριο είναι και το επικρατέστερο: Η 36χρονη μητέρα να έριξε το γιο της στη θάλασσα για να τον σκοτώσει και έπειτα να έπεσε και η ίδια.

Αυτό υποστηρίζει η έρευνα των πολωνικών Αρχών, που σημειώνει ότι μάλλον πρόκειται για «δολοφονία παιδιού και αυτοκτονία της μητέρας». Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα τα κάγκελα στο σημείο που έπεσαν είναι ψηλά και αποκλείεται το παιδί να έπεσε μόνο του, καθώς ήταν καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα!

Πολωνικές εφημερίδες αναφέρουν πως η 36χρονη ονομαζόταν Παολίνα και μεγάλωνε μόνη της τον μονάκριβο γιο της…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις