Κόσμος

Βάνδαλοι έσπασαν τα τζάμια στο σπίτι του Αλεξάντερ Στουμπ!

Βάνδαλοι έσπασαν αρκετά τζάμια παραθύρων στην ιδιωτική οικία του υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, σήμερα τα ξημερώματα και η κυβέρνηση επανεξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Ο Στουμπ δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης της χώρας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του κοιμούνταν στο σπίτι τους στην πόλη Έσπο κοντά στο Ελσίνκι όταν ξύπνησαν από τον ήχο της θραύσης των γυαλιών γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Η αστυνομία ερευνά το περιστατικό. Οι αρχές απέφυγαν να προβούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ

Οι άγνωστοι δεν αποπειράθηκαν να εισβάλουν στην κατοικία και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι σπάνια στην Φινλανδία όπου –όπως και στην πλειονότητα των Σκανδιναβικών χωρών– τα επίπεδα της δημόσιας ασφάλειας είναι τόσο υψηλά που οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γενικά διαμένουν σε περιοχές όπου δεν εφαρμόζονται πρόσθετα μέτρα προστασίας.

«Όταν το ίδιο σου το σπίτι γίνεται στόχος, όλοι κατανοούν ότι δεν είναι ένα όμορφο συναίσθημα» δήλωσε ο Στουμπ, όπως μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Helsingin Sanomat.

«Μέχρι στιγμής η Φινλανδία είναι μια πολύ ειρηνική χώρα» επισήμανε ο Γιάρι Ιλιτάλο, ο επικεφαλής ασφαλείας της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας