Κόσμος

Βαριές κατηγορίες για τους 71 νεκρούς πρόσφυγες μέσα σε φορτηγό ψυγείο

Οι βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος τριών ανδρών σε σχέση με τον θάνατο 71 μεταναστών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν μέσα σε ένα εγκαταλελειμένο φορτηγό-ψυγείο σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το γραφείο του εισαγγελέα της Βουλγαρίας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εναντίον των τριών ανδρών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ένας από αυτούς, ο Τσβετάν Τσβετάνοφ, συνελήφθη τη Δευτέρα στη Βουλγαρία και οι αρχές θεωρούν ότι είναι ένας από τους οδηγούς του φορτηγού.

Οι δύο άλλοι, ο Μετόντι Γκεοργκίεφ και ο Κασίμ Χάσαν Σάλεχ, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Ουγγαρία ως ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων και ανακρίνονται στην Αυστρία ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία.

Τέσσερις Βούλγαροι και ένας Αφγανός κρατούνται προσωρινά στην Ουγγαρία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Αντιμετωπίζουν έως και 16 χρόνια ποινή κάθειρξης για διακίνηση ανθρώπων στην Ουγγαρία καθώς και κατηγορίες για ανθρωποκτονία στην Αυστρία.

Δικαστήριο της Βουλγαρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι την Δευτέρα θα αποφανθεί αν θα εκδώσει στην Αυστρία τον 32χρονο Τσβετάνοφ, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στην πόλη Λομ της Βουλγαρίας αφού εναντίον του εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο ίδιος αρνείται την ενοχή του.

Μεταξύ των νεκρών είναι ένα κοριτσάκι βρέφος και τρία μεγαλύτερα παιδιά. Το φορτηγό-ψυγείο εντοπίστηκε στις 27 Αυγούστου σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας, όπου είχε εγκαταλειφθεί 24 ώρες νωρίτερα.

Στα θύματα περιλαμβάνονται Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί, αλλά καμία από τις σορούς δεν έχει αναγνωριστεί παρότι οι αυστριακές αρχές έχουν επικοινωνήσει με ανθρώπους που έχουν δηλώσει συγγενείς των θυμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία