Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βαρκελώνη: Νέο video των τρομοκρατών! Ψώνισαν, έφαγαν και ξεκίνησαν να σκοτώσουν

Βαρκελώνη: Νέο video των τρομοκρατών! Ψώνισαν, έφαγαν και ξεκίνησαν να σκοτώσουν

Ένα νέο video, μερικών δευτερολέπτων μεγαλύτερο από το προηγούμενο, από τις τελευταίες στιγμές των τρομοκρατών της Βαρκελώνης έρχεται στο φως. Μαζί και νέες λεπτομέρειες για τις κινήσεις τους πριν το μακελειό στην Καμπρίλς.

Αυτό που προκύπτει από τα νέα στοιχεία της El Pais είναι πως οι πέντε τρομοκράτες της Καμπρίλς ήταν τόσο ψύχραιμοι, που όχι μόνο χασκογελούσαν όσο έμειναν στο μίνι μάρκετ του βενζινάδικου της εθνικής οδού, αλλά αγόρασαν τρόφιμα και ενεργειακά ποτά, πήγαν, έφαγαν και σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησαν οπλισμένοι με μαχαίρια και τσεκούρια να αιματοκυλήσουν την παραλιακή πόλη!

Οι πέντε τρομοκράτες, που έπεσαν νεκροί στην Καμπρίλς αφού πρόλαβαν να σκοτώσουν μια γυναίκα, βρέθηκαν τέσσερις φορές το μοιραίο βράδυ της περασμένης Πέμπτης (17.08.2017) στο μίνι μάρκετ ενός βενζινάδικου πάνω στον αυτοκινητόδρομο Α7.

Οι μαρτυρίες και το χρονικό

Για πρώτη φορά, μπαίνουν στο μαγαζί στις 15:40, λίγα λεπτά αφού ο Μοχάμεντ Χιτσάμι είχε ατύχημα με το φορτηγό που οδηγούσε. Σύμφωνα με έναν από τους εργαζόμενους στο μαγαζί, ο νεαρός ήταν ιδρωμένος, άρπαξε ένα μπουκάλι νερό και άρχισε να το πίνει πριν πάει να το πληρώσει. Μετά, κατευθύνθηκε στο νιπτήρα.

Οι εικόνες αυτές έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Όχι όμως κι εκείνες όταν ο νεαρός κατευθύνθηκε στο πίσω μέρος του βενζινάδικου.

Σύμφωνα με το video, στις 18:00 οι τζιχαντιστές επισκέπτονται το βενζινάδικο ξανά. Αυτή τη φορά εμφανίζεται ο Χουσεΐν Αμπουγιακούμπ, αδερφός του 22χρονου που έπεσε με βαν στη Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης σκοτώνοντας 13 ανθρώπους, φορώντας μια φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν. Φορτίζει το κινητό του και φεύγει.

Τρεις ώρες μετά, οι τρομοκράτες εμφανίζονται και πάλι. Στο νέο video που δημοσιεύει η El Pais, φαίνεται η στιγμή που φτάνουν στο βενζινάδικο με το Audi Α3.

Ο ένας από τους τρομοκράτες, που φοράει ροζ μπλούζα, ο άνδρας που έχει καταγραφεί σε video να φωνάζει και να εκτελείται από τους αστυνομικούς στην Καμπρίλς, κατευθύνεται μαζί με έναν άλλο από τον τρομοκρατικό πυρήνα, τον Μούσα Ουκαμπίρ, στην τουαλέτα του μαγαζιού.

Λίγο αργότερα, ο Χουσεΐν Αμπουγιακούμπ ζητά από έναν υπάλληλο να του ανοίξει το μηχάνημα για να πάρει τσιγάρα.

Μετά και οι τρεις φαίνονται να κατευθύνονται στην πόρτα, αλλά επιστρέφουν γιατί έχουν ξεχάσει να αγοράσουν αναπτήρα. Είναι η στιγμή που εμφανίζονται στο πρώτο video που δημοσιεύτηκε και χασκογελούν ενώ περιμένουν να εξυπηρετηθούν!

Γνώριμος χώρος

Οι υπάλληλοι του καταστήματος ανέφεραν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι άνδρες βρίσκονταν εκεί για να αγοράσουν κάτι. Το ίδιο είχαν κάνει και τις προηγούμενες μέρες.

Αποδείξεις που η αστυνομία της Καταλωνίας βρήκε σε εγκαταλελειμμένο εστιατόριο της περιοχής Riudecanyes στην Ταραγόνα, οι τρομοκράτες είχαν αγοράσει στην Καμπρίλς ένα τσεκούρι και τέσσερα μαχαίρια.

Μετά, επέστρεψαν στο βενζινάδικο. Ο τρομοκράτης με τη ροζ μπλούζα κατευθύνθηκε στο ψυγείο, πήρε μια τορτίγια και ενεργειακά ποτά, ένα πακέτο με φέτες τυριού, ένα μπουκάλι χυμό και δυο φρατζόλες ψωμί.

Εκτιμάται ότι οι τρομοκράτες επέστρεψαν στο εγκαταλελειμμένο εστιατόριο, έφαγαν, ήπιαν και ξεκίνησαν για τον παραλιακό δρόμο της Καμπρίλς, με στόχο να σφάξουν τουρίστες. Έπεσαν όμως σε μπλόκο της αστυνομίας.

Πρόλαβαν να μαχαιρώσουν μέχρι θανάτου μια γυναίκα, να τραυματίσουν άλλους πέντε πολίτες και να πέσουν όλοι νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας.

Πηγή: El Pais

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις