Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Βαρουφάκης: “Όχι” στο Brexit με Hotel California και… εξωγήινους στις Βρυξέλλες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτό από Business Insider
Φωτό από Business Insider

Χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά στίχους από το θρυλικό “Hotel California”, των Eagles, ο Γιάνης Βαρουφάκης παίρνει θέση για το Brexit και τονίζει στους Βρετανούς πως μία έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση “δεν θα τη Βρετανία να ανακτήσει την κυριαρχία της”.

“Once you’ re in you can check out anytime you like, but you can’t leave”. Έτσι ξεκινά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, το μήνυμά του στους Βρετανούς πολίτες, παίρνοντας σαφή θέση εναντίον του ενδεχόμενου ενός Brexit.

Όχι στο Brexit!

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, λοιπόν, στέλνει το ίδιο μήνυμα στους Βρετανούς για το Brexit. Στο βίντεο του Business Insider, ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρει:

Μπορείτε να ψηφίσετε για να βγείτε, αλλά θα είστε ακόμη μέρος της ενιαίας αγοράς. Όσο είστε μέρος της ενιαίας αγοράς, θα έχετε εκχωρήσει την κυριαρχία σας. Συνεπώς, αφόσον δεν μπορείτε να πάρετε την κυριαρχία σας πίσω, μείνετε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί μας. Ας παλέψουμε μαζί. Κάνω εκστρατεία στη Βρετανία για να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποσυντίθεται. Η αποσύνθεσή της θα δημιουργήσει τρομερές συνθήκες αντιπληθωρισμού στην Ευρώπη. Η Βρετανία δεν θα μπορέσει να το αποφύγει αυτό, ακόμη κι αν βγει επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεπώς τη χρειαζόμαστε μέσα, για να το εμποδίσουμε να συμβεί. Βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα παραχωρήσετε την κυριαρχία σας σε ένα εξωγήινο σώμα στις Βρυξέλλες. Όχι και τόσο έξυπνο“.

Δείτε το μήνυμά του:  

 

Να θυμίσουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε βρεθεί καλεσμένος στη γαλλική τηλεοπτική εκπομπή Le Petit Journal του γαλλικού Canal+. Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του έδειξε μία κάρτα με το σήμα του ευρώ, με “μουσική επένδυση” το τραγούδι “Hotel California” των Eagles, ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαμογέλασε και παρέπεμψε στον τελευταίο στίχο που αναφέρει “you can check out any time you like but you can never leave”! Δηλαδή μπορείς να κάνεις τσεκ άουτ ό, τι ώρα θέλεις, αλλά δεν μπορείς να φύγεις ποτέ! 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε