Κόσμος

“Βαρύ” το κατηγορητήριο για την Lagarfe – Χρηματοδοτούσε τζιχαντιστές στην Συρία

Κατηγορίες κυρίως για «συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος της τσιμεντοβιομηχανίας Lafarge, η οποία κατηγορείται ότι χρηματοδότησε τους τζιχαντιστές στην Συρία για να διατηρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά της εν μέσω του πολέμου.

Αφού κατέθεσε σήμερα ενώπιον των τριών δικαστών που έχουν αναλάβει αυτή την ασυνήθιστη έρευνα, η Lafarge SA, στην οποία ανήκει το πλειοψηφικό μερίδιο της εμπλεκόμενης συριακής θυγατρικής Lafarge Cement Syria, κατηγορείται επίσης για «χρηματοδότηση τρομοκρατικής επιχείρησης» και «διακινδύνευση της ζωής» πρώην εργαζομένων του εργοστασίου της Τζαλαμπίγια (βόρεια Συρία).

Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών ακολουθεί την εισήγηση της εισαγγελίας του Παρισιού, διευκρίνισε η δικαστική πηγή. Η Lafarge SA υποβάλλεται σε δικαστικό έλεγχο που περιλαμβάνει εγγύηση 30 εκατ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μονάχου, ύψωσαν ιρανικές σημαίες και διαδήλωσαν κατά των αρχών του Ιράν
Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ρεζά Παχλαβί στη Διάσκεψη του Μονάχου, εκείνος κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «βοηθήσει» τον ιρανικό λαό, δηλώνοντας ότι ήρθε η «ώρα να τεθεί τέλος στην Ισλαμική Δημοκρατία»
μοναχο ιραν