Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Βασάνισε μέχρι θανάτου τον γιο της κοπέλας του – Νόμιζε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Βασάνισε μέχρι θανάτου τον γιο της κοπέλας του – Νόμιζε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Σε φριχτά βασανιστήρια μέχρι θανάτου υπέβαλε τον 8χρονο θετό του γιο ο Isaura Aguirre. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι τον κακοποιούσε επειδή νόμιζε πως ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο 37χρονος καταδικάστηκε για δολοφονία πρώτου βαθμού για τον θάνατο του Gabriel Fernandez. Το 8χρονο αγόρι βρέθηκε με ραγισμένο κρανίο, τρία σπασμένα πλευρά, ενώ είχε σφαιρίδια στον πνεύμονα και τη βουβωνική χώρα.

Ο Aguirre κρίθηκε επίσης ένοχος και για βασανιστήρια, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με θανατική ποινή ή ισόβια. Θα καταδικαστεί στις 27 Νοεμβρίου.

Φριχτά βασανιστήρια

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Aguirre δεν ήθελε τον Gabriel επειδή πίστευε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τον ανάγκαζε μάλιστα να φοράει κοριτσίστικα ρούχα στο σχολείο.

Τον ξυλοκοπούσε με ζώνη, τον ανάγκαζε να τρώει τις ακαθαρσίες της γάτας και του έκλεινε το στόμα με μια κάλτσα όταν τον έβαζε να κοιμηθεί σε ένα μικρό μπάνιο. Από τα χτυπήματα του είχε βγάλει τα δόντια.

Ήταν τον Μάιο του 2013 που ο Aguirre γρονθοκόπησε τον 8χρονο Gabriel μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. Με τη βοήθεια της μητέρας του Pearl Sinthia Fernandez έκρυψαν τα ματωμένα ρούχα του και μετά κάλεσαν τις αρχές.

Ο 8χρονος ανακηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός στο νοσοκομείο και πέθανε δύο μέρες μετά όταν τον έβγαλαν από το μηχάνημα υποστήριξης ζωής.

“Αυτή ήταν σκόπιμη δολοφονία με βασανιστήρια” δήλωσε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας Jonathan Hatami. “Μην προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε τον κατηγορούμενο. Δεν είχε να κάνει με ναρκωτικά ή θέματα ψυχικής υγείας”.

Έκλαιγε μάλιστα όταν αγκάλιασε τον βιολογικό πατέρα του 8χρονου Gabriel την Τετάρτη μετά την καταδικαστική απόφαση.

Πηγή: Nydailynews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις