Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Η στιγμή που δέχεται δώρο στυλό για να αποφεύγει τα ατυχήματα

Βασιλιάς Κάρολος: Η στιγμή που δέχεται δώρο στυλό για να αποφεύγει τα ατυχήματα

Ο νέος μονάρχη της Βρετανίας φαίνεται ότι έχει ένα… θέμα με τα στυλό, καθώς κάθε φορά που καλείται να υπογράψει το διάταγμα ενθρόνισής του κάτι γίνεται. Μάλιστα, εικόνες από αυτές τις αστείες στιγμές του βασιλιά Κάρολου κάνουν τον γύρο των social media και σχολιάζονται ποικιλοτρόπως. 

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η Βρετανία έχει βυθιστεί στο πένθος και – όπως ορίζει το πρωτόκολλο – ο νέος μονάρχης πρέπει να πραγματοποιήσεις μια σειρά επισκέψεων σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στο πλαίσιο ανάληψης των νέων καθηκόντων του λοιπόν ο βασιλιάς Κάρολος την Παρασκευή βρέθηκε στην Ουαλία και εκεί δέχθηκε ένα ιδιαίτερο δώρο. 

Καθώς ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετούσε το συγκεντρωμένο πλήθος στο Κάρντιφ, μία γυναίκα του χάρισε ένα στυλό ώστε να μην ξαναβρεθεί σε δύσκολη θέση στην περίπτωση που χρειαστεί να υπογράψει κάτι. «Σε περίπτωση που!» λέει η γυναίκα προσφέροντας το δώρο της στον νέο βασιλιά της Βρετανίας, ο οποίος κρατά το στυλό στα χέρια και το κοιτάζει γελώντας.

Δείτε το βίντεο:

Όλα ξεκίνησαν μετά τις εικόνες του βασιλιά Κάρολου από την Βόρεια Ιρλανδία, που ενώ υπέγραφε το βιβλίο της επίσκεψής του λέρωσε τα χέρια του με μελάνι και εκνευρίστηκε. Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας στο βίντεο που έκανε τον γύρο των social medei ακούγεται να λέει απελπισμένος «Θεέ μου, το σιχαίνομαι, δεν το μπορώ αυτό το αναθεματισμένο πράγμα» και σκουπίζει με απόγνωση τα λερωμένα δάχτυλά του.

Δείτε το βίντεο:

Πάντως, η περίεργη σχέση που έχει ο βασιλιάς Κάρολος με τα στυλό φάνηκε ότι είναι κάπως… περίεργη από την στιγμή που κλήθηκε να υπογράψει το διάταγμα ενθρόνισής του. Ο νέος μονάρχης της Βρετανίας κάλεσε έναν βοηθό του να μετακινήσει ένα κουτί με μελάνι από το γραφείο του, καθώς δεν υπήρχε αρκετός χώρος για να υπογράψει το δεύτερο μέρος του μεγάλου εγγράφου της ενθρόνισής του. 

Δείτε βίντεο:

Κατά την επίσκεψη του στην Ουαλία είχε λάβει τα μέτρα του, καθώς είχε πάρει το δικό του στυλό… Ο Βασιλιάς Κάρολος πήγε στον καθεδρικό ναό του Llandaff για να παρακολουθήσει μια λειτουργία προσευχής για την Βασίλισσα Ελισάβετ και φάνηκε να φέρνει το δικό του στυλό. Υπέγραψε επιτέλους ήρεμα το χαρτί στον καθεδρικό ναό πριν δώσει το στυλό του και το βιβλίο στη γυναίκα του. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις