Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Ξαναφόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες όταν πήγε στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι

Βασιλιάς Κάρολος: Ξαναφόρεσε γραβάτα με ελληνικές σημαίες όταν πήγε στην ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα επισκέφτηκαν την ετήσια Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι και οι δύο έδειχναν πολύ ευδιάθετοι παρά την μάχη που δίνει ο βρετανός μονάρχης με τον καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να φορέσει για ακόμα μία φορά γραβάτα με ελληνικές σημαίες, που συμβολίζει την ελληνική καταγωγή του ενώ είχε βάλει κι ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο. Η βασίλισσα Καμίλα εμφανίστηκε με ένα σμαραγδί φόρεμα με παγώνια.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε την αγαπημένη γραβάτα με ελληνικές σημαίες θέλοντας να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα. Ανάλογη γραβάτα είχε φορέσει όταν συνομιλούσε με τον Ρίσι Σουνάκ τον Δεκέμβριο του 2023, ο οποίος, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε ακυρώσει απρεπώς τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γραβάτα με ελληνική σημαία επέλεξε ο Κάρολος την επόμενη ημέρα από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τον Φεβρουάριο του 2024, σε μία συμβολική κίνηση καθώς δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω των θεραπειών για τον καρκίνο. 

Ελληνικό χρώμα είχε και η υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας από τον Κάρολο, τον Νοέμβριο του 2023 καθώς ο Βρετανός γαλαζοαίματος επέλεξε για την περίσταση να φορέσει γραβάτα με μικρές ελληνικές σημαίες. Μάλιστα είχε φορέσει την ίδια γραβάτα στο ταξίδι του στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου.

Με την Καμίλα στους ανθισμένους κήπους 

Το βασιλικό ζευγάρι περιηγήθηκε στους εντυπωσιακούς κήπους ενώ επισκέφθηκαν και τον κήπο «No adults allowed garden» που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από παιδιά για παιδιά.

Μαθητές από το δημοτικό σχολείο του Λονδίνου «Sulivan Primary School» σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Χάρι Χόλντινγκ δημιούργησαν έναν εντυπωσιακό κήπο, που προσφέρει στα παιδιά ένα μαγικό ταξίδι ανάμεσα σε πλούσια βλάστηση, απέραντα λιβάδια και έναν υγροβιότοπο με υδρόβια φυτά.

Ο Κάρολος απείχε από τα δημόσια καθήκοντα και εκτελούσε μέρος των θεσμικών υποχρεώσεων του εντός των τειχών του Μπάκιγχαμ από τον Φεβρουάριο που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Στις 30.04.2024 οι γιατροί του έδωσαν το «πράσινο φως» να επιστρέψει με φυσική παρουσία στα δημόσια καθήκοντα κι έτσι το τελευταίο διάστημα έχει δώσει το παρών σε πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων, δύο garden party στα βρετανικά ανάκτορα και μια εμφάνιση – έκπληξη στην βασιλική όπερα του Λονδίνου.

Στις 6 Ιουνίου ο βασιλιάς Κάρολος θα πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό μετά τη διάγνωση με καρκίνο και μαζί με την βασίλισσα Καμίλα θα πάνε στη Γαλλία για να παραβρεθούν στους εορτασμούς για τα 80 χρόνια από την απόβαση των συμμάχων στη Νορμανδία.

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις