Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον άργησαν να πάνε στην τελετή στέψης

Βασιλιάς Κάρολος: Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον άργησαν να πάνε στην τελετή στέψης
Φωτογραφία Reuters

Ένα άγνωστο περιστατικό από την τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα που δεν αντιλήφθηκε ο κόσμος δίνουν στη δημοσιότητα τα βρετανικά ΜΜΕ και αφορά τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, καθώς φαίνεται ότι επηρέασαν την έναρξη της τελετής στέψης.

Όπως αναφέρει η DailyMail, φαίνεται ότι ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον δεν ήταν τόσο… Άγγλοι και δεν έφτασαν στην ώρα τους στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, με αποτέλεσμα ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα να τους περιμένουν.

Το πρωτόκολλο αναφέρει φυσικά ότι πρώτα θα φτάσουν με τη σειρά που πρέπει οι 2.300 καλεσμένοι της τελετής στέψης και τελευταίος θα μπει στο Αββαείο του Γουέστμινστερ ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα. Για να τηρηθεί, ο νέος μονάρχης χρειάστηκε να περιμένει μέσα στην άμαξα, μέχρι να φτάσει ο γιος του και διάδοχος.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τη DailyMail, ο Βασιλιάς Κάρολος φάνηκε ανήσυχος με την καθυστέρηση της οικογένειας του μεγαλύτερου γιου του όσο περίμενε στην άμαξα και φέρεται να είπε ότι «μου φαίνεται ότι έκαναν παραπάνω ώρα αυτή τη φορά για να έρθουν».

Η επίσημη διαταγή ανέφερε ότι «Η Αυτού Υψηλότητά τους, ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Πριγκίπισσα Σάρλοτ της Ουαλίας και ο Πρίγκιπας Λούις της Ουαλίας φτάνουν στη Μεγάλη Δυτική Πόρτα και οδηγούνται στις θέσεις τους δίπλα από το Φανάρι. Όλοι παραμένουν καθισμένοι. Οι Μεγαλειότητες τους, Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα φτάνουν στη Δυτική Πύλη. Ακούγεται παιάνισμα. Όλοι σηκώνονται όρθιοι».

Αντίθετα, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στάθηκαν πίσω από τον Βασιλιά και κάθισαν στις θέσεις τους, την ώρα που εκείνος έμπαινε μέσα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Και φαίνεται ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που «έσπασε» το πρωτόκολλο κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης.

Ο Πρίγκιπας Τζορτζ έπρεπε να είναι δίπλα στον παππού του σε πολλές στιγμές, ενώ ήταν μέλος των παιδιών που κουβαλούσαν την κάπα του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Κάποιες στιγμές όμως, ο Πρίγκιπας Τζορτζ… αφαιρέθηκε λόγω ηλικίας και… παραβίασε το πρωτοκόλλο.

Την μια φορά ξεχάστηκε και έβγαλε τη γλώσσα του κοιτώντας προς κάποια κατεύθυνση. Την άλλη φορά μάλλον έδειχνε να… βαριέται και δάγκωνε τα μάγουλά του. Viral έγινε, όπως πάντα, και ο μικρότερος αδερφός του, ο Πρίγκιπας Λούις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις