Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βασιλιάς Κάρολος: Πρόθυμος να δώσει τίτλους στον Άρτσι και τη Λίλιμπετ

Βασιλιάς Κάρολος: Πρόθυμος να δώσει τίτλους στον Άρτσι και τη Λίλιμπετ

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο τα πράγματα που έχουν αλλάξει στην Βρετανία είναι ήδη πάρα πολλά. Ειδικά, αυτά που αφορούν την βασιλική οικογένεια και τον νέο μονάρχη της χώρας, βασιλιά Κάρολο

Από τις πρώτες αλλαγές που είδαμε ήταν στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και στους τίτλους. Μετά την ανακοίνωση για τον χαμό της βασίλισσας Ελισάβετ, ο μέχρι χθες πρίγκιπας Κάρολος έγινε βασιλιάς Κάρολος. 

Οι τίτλοι όμως που μέχρι σήμερα μένουν ίδιοι είναι αυτοί των παιδιών του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας αναφέρονται ως ‘Αρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ (Master Archie Harrison Mountbatten-Windsor) και ως Λίλιμπετ Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ (Miss  Lilibet Mountbatten-Windsor). 

Σημειωτέον οι νέοι τίτλοι του πρίγκηπα Ουίλιαμ και της οικογένειάς του ενημερώθηκαν αμέσως στο site της βασιλικής οικογένειας. Μια βασιλική πηγή δήλωσε στους Times: «το γεγονός ότι [τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ] δεν έκαναν αυτές τις αλλαγές υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί να μην τα αλλάξουν όλα την ίδια στιγμή;».

Η αναποφασιστικότητα αυτή, σύμφωνα με τη βασιλική εμπειρογνώμονα και συντάκτρια των «Sunday Times» Roya Nikkhah «αυξάνει τις εντάσεις» μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου και της οικογένειας Σάσεξ. Ωστόσο, η βασιλική εμπειρογνώμονας Katie Nicholl, μιλώντας στο The Royal Beat, δήλωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι πρόθυμος να δώσει στα μικρότερα εγγόνια του τους τίτλους – αλλά «υπάρχει ένας όρος και αυτός είναι εμπιστοσύνη». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις