Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Βασιλιάς Καρόλος: Τα σχέδια του για τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας που δεν ενθουσίασαν την Κέιτ Μίντλετον

Βασιλιάς Καρόλος: Τα σχέδια του για τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας που δεν ενθουσίασαν την Κέιτ Μίντλετον
Reuters

Συντηρητικός φαίνεται ότι είναι ο νέος βασιλιάς Κάρολος, αφού αντίθετα από ότι περίμεναν πολλοί, «δεν θα μειώσει τον αριθμό των μελών της αυλής του». Εάν ο βασιλιάς Κάρολος δεν προχωρήσει σε μια «λιτότερη μοναρχία», όμως, σημαίνει ότι θα πρέπει η βασιλική οικογένεια να μειώσει τις 3.500 ετήσιες υποχρεώσεις της.

Σύμφωνα με την Daily Express: «Αυτά είναι πράγματα που εξετάζονται όλα στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναθεώρησης αυτή τη στιγμή» από τον βασιλιά Κάρολο για την βασιλική οικογένεια.

Δεν αρέσει στην Κέιτ Μίντλετον η απόφαση Καρόλου

Εάν όμως ο βασιλιάς δεν προχωρήσει σε «περικοπές» σε μέλη της βασιλικής οικογένειας, αυτό σημαίνει πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον ίσως χρειαστεί να αυξήσουν τον φόρτο εργασίας του και να αναλάβουν και νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό δεν ενθουσίασε καθόλου την Κέιτ Μίντλετον, δεδομένου πως έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προτιμούσε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα παιδιά της, παρά να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της οικογένειας. Κάτι που φάνηκε εξάλλου και με την μετακόμιση του ζευγαριού σε ένα νέο και μικρό σπίτι, προκειμένου τα παιδιά τους να μεγαλώσουν σε ένα πιο οικείο και οικογενειακό περιβάλλον.

«Αδυνατισμένη» μοναρχία ή αλλιώς… λιγότερα κουτσομπολιά

Εδώ και χρόνια κυκλοφορούσαν δημοσιεύματα πως ο βασιλιάς Κάρολος επιθυμούσε μια «αδυνατισμένη» μοναρχία που θα μείωνε τον αριθμό των εργαζόμενων μελών της βασιλικής οικογένειας από 11 σε 7. Οι ειδικοί υποστήριζαν πως αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μια «πιο λιτή μηχανή» με «λιγότερα κουτσομπολιά».

Επίσης, δε θα υπήρχαν,  εντός της βασιλικής οικογένειας μέλη που θα ήταν τόσο κοντά το ένα με το άλλο αλλά όλοι θα έπρατταν σύμφωνα με τα καθήκοντά τους, σε μια νέα και πιο εξορθολογισμένη μοναρχία.

Ωστόσο, το αρχικό μοντέλο του βασιλιά Καρόλου, τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά από μια σειρά εξωτερικών γεγονότων.

Το σχέδιο, που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από τον θάνατο της βασίλισσας, περιελάμβανε αρχικά τον επί μακρόν βασιλεύοντα μονάρχη μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τον βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ και τον πρίγκιπα Χάρι.

Ο Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών το 2021, ενώ το μέλλον του Χάρι στη συρρικνωμένη μοναρχία είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, μετά την απόφασή του να εγκαταλείψει τα βασιλικά καθήκοντα και να μετακομίσει στην Αμερική με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ.

Ο πρίγκιπας Άντριου από την άλλη, ο οποίος πιθανότατα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μια αδυνατισμένη μοναρχία ως γιος της βασίλισσας και αδελφός του βασιλιά Καρόλου, έχει περιθωριοποιηθεί μετά την αγωγή του στις ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις