Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε και άλλη εκδήλωση εν μέσω φόβων για την υγεία της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε και άλλη εκδήλωση εν μέσω φόβων για την υγεία της
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ακόμα μία δημόσια εμφάνιση αναγκάστηκε να ακυρώσει η βασίλισσα Ελισάβετ εν μέσω φόβων για την κατάσταση της υγείας της, ιδιαίτερα μετά την ανησυχία που προκάλεσε στη συνάντησή της με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μελανιασμένα χέρια, σημάδι του χρόνου πάνω της, και κρατούσε μπαστούνι για να σταθεί και να κάνει χειραψία με τη Λιζ Τρας ενώ η συνάντησή τους έγινε στο Παλάτι του Μπαλμοράλ, επειδή δεν ήταν εύκολο για την 96χρονη μονάρχη να ταξιδέψει στο Μπάκιγχαμ και να γίνει ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού, όπως συνηθιζόταν.

Σήμερα έγινε γνωστό από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ πως η βασίλισσα Ελισάβετ αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συνάντησή της με το Ιδιωτικό Συμβούλιο (Privy Council), επειδή οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί. Αποτελεί μία ακόμα ακύρωση τους τελευταίους μήνες, μαζί με αυτές του Πλατινένιου Ιωβηλαίου και άλλων σημαντικών εκδηλώσεων.

Ωστόσο, το Παλάτι δεν αναφέρθηκε σε «προβλήματα κινητικότητας» στους λόγους ακύρωσης της συνάντησής της. Αλλά η ίδια έχει δηλώσει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στο περπάτημά της ενώ ο κορονοϊός που κόλλησε τον περασμένο Φεβρουάριο την έχει «εξουθενώσει».

Από το Μπάκιγχαμ, πλέον, οι εμφανίσεις της σε δημόσιες εκδηλώσεις επιβεβαιώνονται την τελευταία στιγμή. Όμως, οι ακυρώσεις έχουν γίνει πιο συχνές. 

Για αυτό και η Mirror αναφέρει ότι τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πηγαίνουν στις εκδηλώσεις που – κανονικά – θα έπρεπε να είχε πάει η βασίλισσα.

Μάλιστα, η παρουσία του πρίγκιπα Καρόλου στα επίσημα εγκαίνια του κοινοβουλίου, ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα που έχει η βασίλισσα, θεωρήθηκε από ορισμένους βασιλικούς παρατηρητές ως στροφή προς μια αδήλωτη αντιβασιλεία, έως ότου αναλάβει ο ίδιος τα καθήκοντά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις