Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αποθέωση από τον βρετανικό Τύπο για την απόφαση να «στέψει» την Καμίλα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέλος σε κάθε σενάριο όχι μόνο για τη σχέση της με την Καμίλα αλλά και για το ρόλο που θα έχει η σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου όταν εκείνος γίνει βασιλιάς, έβαλε η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ. Και φυσικά είναι πρώτο θέμα στο βρετανικό Τύπο.

Η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ σηματοδοτεί το τέλος μιας μεγάλης και δύσκολης πορείας προς την αποδοχή της Καμίλας από τους Βρετανούς, οι οποίοι για χρόνια την θεωρούσαν υπεύθυνη για τη διάλυση του γάμου του πρίγκιπα Κάρολου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Daily Mail, η βρετανική εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, είχε τίτλο «Η Καμίλα ΘΑ ΓΙΝΕΙ βασίλισσα». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανακοίνωση της βασίλισσας «βάζει τέρμα σε χρόνια εικασιών» για τον μελλοντικό ρόλο της δούκισσας της Κορνουάλης.

 

Η απόφαση της Ελισάβετ, επισημαίνει η Daily Mail, αποτελεί «το πιο ξεκάθαρο μήνυμα όχι μόνο για την ακλόνητη στήριξη της βασίλισσας στη νύφη της, αλλά απόδειξη της αγάπης της για τη γυναίκα που έφερε την ευτυχία στον μεγαλύτερο γιο της».

Η συντηρητική The Sunday Express κάνει λόγο για «ένα δώρο προς τον Κάρολο με αφορμή το πλατινένιο ιωβηλαίο» της βασίλισσας.

Οι Sunday Times υπογραμμίζουν ότι η κίνηση της βασίλισσας βάζει τέλος «σε χρόνια αμφισβητήσεων και σύγχυσης» για τον ρόλο της Καμίλας όταν ο Κάρολος αναλάβει τον θρόνο.

«Ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα εξέφρασε δημοσίως την άποψή της για ένα ζήτημα που διχάζει την κοινή γνώμη μετά τον γάμο του Καρόλου και της Καμίλας το 2005», επεσήμανε η εφημερίδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν υποστηρίζει ότι δεν εισπράττει διόδια στα Στενά του Ορμούζ, αν λέει ψέματα, οι διαπραγματεύσεις θα τερματιστούν»
«Επιπλέον, κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει δοθεί στο Ιράν, ούτε έχει αποδεσμευτεί από τα κεφάλαιά τους προς αυτούς από τις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
τραμπ
Γκάντι Άιζενκοτ: Ο στρατηγός που απειλεί να «ρίξει» τον Νετανιάχου στο Ισραήλ – Έχασε τον γιο του στη Γάζα, τον χλευάζουν για τα αγγλικά του
Ο πρώην αρχηγός του ισραηλινού στρατού εξελίσσεται σε ισχυρό διεκδικητή της πρωθυπουργίας, καθώς η δημοτικότητα του Μπενιαμίν Νετανιάχου καταρρέει στον δρόμο προς τις κάλπες του φθινοπώρου
Γκάντι Άιζενκοτ
Ντόναλντ Τραμπ: «Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει αλλά οι εταιρείες δεν τις μειώνουν στην αντλία, εξαπατούν τους πελάτες»
«Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν μειώνουν τις τιμές τους στην αντλία ανάλογα με τις κατακόρυφα χαμηλότερες τιμές που πληρώνουν για το πετρέλαιο», παραπονέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ντόναλντ Τραμπ