Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Καταρρακωμένος ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, έφυγε από το Μπαλμόραλ – Μαυροφορεμένη η Καμίλα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Καταρρακωμένος ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, έφυγε από το Μπαλμόραλ – Μαυροφορεμένη η Καμίλα
Reuters

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ‘ και η Καμίλα αναχώρησαν από το κάστρο Μπαλμόραλ όπου είχαν συγκεντρωθεί και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά τον θάνατο της μητέρας του, Ελισάβετ. Από το Λονδίνο, απόψε, το διάγγελμα Καρόλου στο βρετανικό έθνος.

Είναι η στιγμή που ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος Γ’, φεύγει από το κάστρο του Μπαλμόραλ στη Σκωτία ύστερα από τον θάνατο της μητέρας του, Ελισάβετ την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, στα 96 της χρόνια.

Το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας, κατευθυνόμενο προς το αεροδρόμιο με προορισμό το Λονδίνο, είναι ντυμένο στα μαύρα. Συντετριμμένη στο πλευρό του βασιλιά συζύγου της είναι η Καμίλα. 

Δείτε φωτογραφίες του Reuters:

Μαζί με τη «βασιλική σύζυγό» του, όπως είναι ο νέος τίτλος της Καμίλα, έφτασαν στο αεροδρόμιο από όπου αναχωρούν για τη βρετανική πρωτεύουσα. 

Δείτε και βίντεο του BBC από την αναχώρηση του Κάρολου Γ’ και της Καμίλα από Σκωτία για Λονδίνο: 

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα συναντηθεί με την επικεφαλής της κυβέρνησης, τη Λιζ Τρας σήμερα το απόγευμα.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Βασιλιάς Κάρολος Γ’: Το διάγγελμα στο έθνος

Στις έξι το απόγευμα ώρα Λονδίνου (20:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο Κάρολος Γ’, θα απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ένα 24ωρο μετά τον θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας.

Αποτίοντας φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ο νέος μονάρχης αναμένεται να πλέξει το εγκώμιο στη θανούσα μητέρα του με νότες διανθισμένες, τόσο από τη στενή τους σχέση, όσο και από τη μακρά υπηρεσία της στον θρόνο.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, το διάγγελμα του Κάρολου Γ’ θα είναι προηχογραφημένο και θα έχει μικρή χρονική διάρκεια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις