Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται στο Λονδίνο – Συστάσεις για τηλεργασία και αλλαγή ωραρίων

Βασίλισσα Ελισάβετ: Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται στο Λονδίνο – Συστάσεις για τηλεργασία και αλλαγή ωραρίων
Φωτογραφία Reuters

Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται να επικρατήσει στο Λονδίνο τις επόμενες ημέρες, καθώς οι εκδηλώσεις τιμών και πένθους για τη βασίλισσα Ελισάβετ μπαίνουν στην τελική ευθεία με την επιστροφή της σορού της σήμερα (13.9.2022) στη βρετανική πρωτεύουσα από τη Σκωτία.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα βρίσκεται μέχρι τις 17:00 (ώρα Αγγλίας) στο Εδιμβούργο και στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles, διότι βρίσκεται σε εξέλιξη το λαϊκό προσκύνημα από χθες (δείτε live εδώ). Μετά, θα επιστρέψει στο Λονδίνο και ήδη έχουν αρχίσει να εκδίδονται συστάσεις για τηλεργασία και αλλαγή ωραρίων ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό χάος στην πρωτεύουσα.

Ήδη, το BBC και η DailyMail αναφέρουν ότι, πλήθος κόσμου συρρέει στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να πιάσουν θέση ενόψει της άφιξης της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ. Μάλιστα, δύο γυναίκες μίλησαν στο BBC και είπαν ότι έχουν αρχίσει να κάθονται στην ουρά από χθες. 

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο (Τετάρτη, 14.9.2022) η σορός θα βρίσκεται στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι την κηδεία της ερχόμενης Δευτέρας. Για αυτό και η κυκλοφορία στα ΜΜΜ αναμένεται να είναι πρωτοφανής, με τους φορείς των λεωφορειακών και σιδηροδρομικών γραμμών να εκδίδουν καθησυχαστικές ανακοινώσεις ότι θα διασφαλίσουν την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των πολιτών όλες τις ημέρες.

Όμως, το προβλεπόμενο κυκλοφοριακό χάος στις μεταφορές μπορεί να οδηγήσει ορισμένους υπαλλήλους να εργαστούν ξανά με τηλεργασία, για να αποφευχθεί μεγαλύτερη αναστάτωση. Ακόμη και ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης είπε ότι «θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στα ωράρια εργασίας», όμως αναγνώρισε ότι «δεν θα μπορούν όλοι να το καταφέρουν».

«Νομίζω ότι για τη βασιλομήτωρ είχαν μετακινηθεί περίπου 200.000 άτομα εκείνες τις ημέρες. ειλικρινά περιμένουμε ότι τώρα θα είναι πολλοί περισσότεροι», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Αλλά σε αυτό το σημείο, δεν μπορούμε να είμαστε ακριβείς με τους αριθμούς».

24ωρο μετρό και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για να ικανοποιηθούν όλοι όσοι θέλουν να μετακινηθούν στο Λονδίνο τις ημέρες του πένθους, οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν ετοιμάσει σχέδιο, το οποίο προβλέπει μέχρι και 24ωρα δρομολόγια. 

Ήδη, όπως σημειώνει η DailyMail, η Σκότλαντ Γιαρντ έχει αρχίσει να κλείνει δρόμους και να επιβάλλει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Αβαείο του Γουέστμινστερ. 

Άλλωστε, η χωρητικότητα στις γραμμές του μετρό μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 50%, ειδικά στα τραίνα που περνάνε το Αβαείο του Γουέστμινστερ. Οι επικεφαλής των φορέων μεταφορών αναμένουν ότι η μετακίνηση στους σιδηροδρόμους και τους δρόμους στην πρωτεύουσα θα είναι «άνευ προηγουμένου».

Με πληροφορίες από BBC και DailyMail / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις