Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Νιώθω πολύ νέα στην καρδιά για να πάρω το βραβείο Oldie of the Year»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η 95 ετών βασίλισσα Ελισάβετ, που βρίσκεται στον βρετανικό θρόνο για σχεδόν 70 χρόνια, λέει πως νιώθει πάρα πολύ νέα στην καρδιά για να της απονεμηθεί το βραβείο “Oldie of the Year” (Ηλικιωμένη της Χρονιάς), έγινε γνωστό από έναν βοηθό της.

Οι διοργανωτές των βραβείων αυτών, που απονέμονται ετησίως και οι αποδέκτες τους είναι μεταξύ άλλων κάτοχοι Όσκαρ, τιμηθέντες με Νόμπελ αλλά και η ίδια η μητέρα της Ελισάβετ, η οποία πέθανε το 2002 σε ηλικία 101 ετών, προσέγγισαν τη βασίλισσα προκειμένου να μάθουν εάν θα σκεφτόταν να αποδεχθεί και εκείνη την τιμή αυτή.

Ωστόσο, ο παρουσιαστής Τζάιλς Μπράντρεθ, ο πρόεδρος των βραβείων που απονέμει το Oldie Magazine, δήλωσε πως έλαβε μια «όμορφη επιστολή», με την οποία η Ελισάβετ έστελνε τις θερμότερες ευχές της, ωστόσο αρνείτο την προσφορά.

«Η Μεγαλειότητά της πιστεύει πως είσαι όσο χρονών αισθάνεσαι, επομένως η βασίλισσα δεν πιστεύει πως πληροί τα σχετικά κριτήρια προκειμένου να μπορέσει να αποδεχθεί (το βραβείο) και ελπίζει να βρεθεί ένας πιο άξιος αποδέκτης», αναφέρεται στην επιστολή από τον Τομ Λάινγκ-Μπέικερ, τον βοηθό προσωπικό γραμματέα της βασίλισσας.

Η Ελισάβετ ακολουθεί τα βήματα του εκλιπόντος συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, που απεβίωσε τον Απρίλιο, σε ηλικία 99 ετών. Πριν από μία δεκαετία είχε απορρίψει την ευκαιρία να κερδίσει το βραβείο, το οποίο απονέμεται εδώ και 29 χρόνια για να τιμηθεί η συμβολή στη δημόσια ζωή της παλαιότερης γενιάς.

Η φετινή τελετή θα έχει, ωστόσο, τη σφραγίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, καθώς η Καμίλα, η σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου και γιου της Ελισάβετ πρίγκιπα Καρόλου, θα παρουσιάσει τα βραβεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας
Μάχη με τον χρόνο για επιζώντες από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - 920 νεκροί και πάνω 50.000 αγνοούμενοι
Στη Λα Γουάιρα, πολλά κτίρια έχουν μετατραπεί σε τεράστιους σωρούς ερειπίων με τους κατοίκους και τα σωστικά συνεργεία που φτάνουν από όλο τον κόσμο να αναζητούν ένα ίχνος ζωής
Συντρίμμια από τον σεισμό στη Βενεζουέλα
Ιράν: Χτυπήσαμε στρατιωτικούς στόχους των ΗΠΑ σε αντίποινα για τις δικές τους επιθέσεις
Το βράδυ της Παρασκευής είχε γίνει αμερικανική επίθεση σε αποθήκες πυραύλων της Τεχεράνης ως απάντηση ιρανικού πλήγματος σε εμπορικό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης στα Στενά του Ορμούζ
Αμερικανικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας τύπου Patriot στο Κουβέιτ