Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο βασιλιάς Κάρολος και τα άλλα 3 παιδιά της πήραν θέσεις γύρω από το φέρετρο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο βασιλιάς Κάρολος και τα άλλα 3 παιδιά της πήραν θέσεις γύρω από το φέρετρο
photo Reuters

Θέσεις γύρω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ που εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα πήραν ο βασιλιάς Κάρολος ο Γ’ και τα άλλα τρία παιδιά της.

Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα σε λαϊκό προσκύνημα με χιλιάδες κόσμου να συρρέουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στην μακροβιότερη μονάρχη της χώρας.

Τα τέσσερα παιδιά της πήρα για 15 λεπτά θέσεις γύρω από το φέρετρο και περιστοιχισμένοι από το πλήθος που έμεινε επί πολλές ώρες στην ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα.

photo Reuters
photo Reuters
photo Reuters

 

Φορώντας στρατιωτικές στολές και με το κεφάλι κατεβασμένο ο Κάρολος, η Άννα, ο Άντριου και ο Έντουαρντ παρέμειναν γύρω από το φέρετρο, που είναι τοποθετημένο στην παλαιότερη αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Αύριο Σάββατο το ίδιο τελετουργικό θα γίνει με τα εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και αυτά θα σταθούν για 15 λεπτά σε ένδειξη τιμής γύρω από το φέρετρο της γιαγιάς τους. Με απόφαση του Βασιλιά Καρόλου οι γιοί του Γουίλιαμ και Χάρι θα φορούν στολή και θα σταθούν, ο Γουίλιαμ στην «κεφαλή» της σορού και ο Χάρι στο πίσω μέρος.

Την ίδια ώρα, όλα είναι έτοιμα για την Δευτέρα 19/09/2022 ημέρα της κηδείας της Βασίλισσας.

photo Reuters
photo Reuters

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος τη Δευτέρα στο αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Γουίνδσορ σε κλειστό κύκλο.

Το πρόγραμμα για την ταφή

Το πρωί της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα στις 08:30 και θα κλείσουν οι πόρτες για να προετοιμαστεί η τελετή.

Λίγο μετά τις 12:35 η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί με κιλίβαντα του Βασιλικού Ναυτικού.Η πομπή θα ξεκινήσει στις 12:44.

Την πομπή θα συνοδεύουν ο Βασιλιάς Κάρολος, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και μέλη του προσωπικού του. Η πομπή στις 12:52 θα φτάσει στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.

Οι πόρτες του Αββαείου θα έχουν ανοίξει από τις 10 το πρωί για να πάρουν τις θέσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με δυο λεπτών σιγή σε όλη την Επικράτεια.

photo Reuters
photo Reuters

Στην συνέχεια, η πομπή θα κατευθυνθεί στην Αψίδα του Γουέλινγκτον. Άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα ακολουθούν πεζή και άλλα με αυτοκίνητο.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο Μπινγκ Μπεν θα χτυπά πένθιμα και στις 15:00 ώρα Ελλάδος το φέρετρο της Βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα.

Θα φτάσει στην είσοδο Shaw Farm του Γουίνδσορ στις 17:06 και εκεί θα ξεκινήσει η νέα τελετή στις 17:10. Ο Βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα φτάσουν στις 17:40.

Λίγο πριν τις 18:00, το φέρετρο της Βασίλισσας θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στις 21:40 θα γίνει η κηδεία σε κλειστό κύκλο της Βασίλισσας και στην συνέχεια θα ταφεί δίπλα στον σύζυγό της στο παρεκκλήσι.

Δείτε live

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις