Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τσάντες της «μιλούσαν» την δική τους γλώσσα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τσάντες της «μιλούσαν» την δική τους γλώσσα

Οι πανέμορφες, μικρές, χαριτωμένες και χρωματιστές τσάντες της Βασίλισσας Ελισάβετ, από τον οίκο Launer London, «μιλούσαν» τη δική τους γλώσσα. Η Βασίλισσα, είχε βρει τον τρόπο να λέει αυτά που θέλει στο προσωπικό της, χωρίς καν να τους… μιλάει.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον βασιλικό ιστορικό Χούγκο Βίκερς, το μόνο που έπρεπε να κάνει η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι να βάλει στο σωστό σημείο την τσάντα της και οι υπεύθυνοι θα… καταλάβαιναν. Έστελνε έτσι, μυστικά σήματα και παράλληλα ήταν πάντα κομψή!

Για να πλησιάσουμε κι εμείς οι… κοινοί θνητοί λίγο πιο κοντά στη ζωή μιας βασίλισσας: 

Όταν περνούσε την τσάντα από το ένα χέρι στο άλλο

Στην περίπτωση που η Βασίλισσα περνούσε ένα από τα πολύχρωμα τσαντάκια της από το ένα χέρι στο άλλο, αυτό σήμαινε πως η συζήτηση που είχε, μόλις τελείωσε για εκείνη και «έλεγε» στο προσωπικό της ότι θα ήθελε κάποιος να διακόψει και να τερματίσει τη συνομιλία. Οι υπεύθυνοι, με μια ευφάνταστη δικαιολογία, απομάκρυναν τον «βαρετό» συνομιλητή.

Όταν ακουμπούσε την τσάντα πάνω στο τραπέζι

Αν κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου η βασίλισσα ακουμπούσε την τσάντα της πάνω στο τραπέζι, τα πράγματα ήταν σοβαρά και απόλυτα. Η Βασίλισσα σήμαινε πως ήθελε να αποχωρήσει από το σημείο στα επόμενα 5 λεπτά, σύμφωνα με την «The Telegraph».

Όταν τοποθετούσε τη τσάντα της στο πάτωμα

Εάν τοποθετούσε την τσάντα της στο πάτωμα πλάι της, σήμαινε πως ο συνομιλητής της έχει χάσει την προσοχή της και η ακολουθία της έπρεπε να τη «σώσει». 

Όταν κρατούσε την τσάντα μπροστά της

Στην περίπτωση που κρατούσε με τα δύο χέρια την τσάντα της, ήταν σαν να «τραβούσε» νοερά μια κόκκινη γραμμή, την οποία εκείνος που την πλησίαζε, δεν έπρεπε να περάσει.

Κι αν βρισκόταν στο παλάτι;

Στις επίσημες συναντήσεις στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η ίδια δεν μπορούσε να χρησιμοποιεί την τσάντα της. Είχε ένα μικρό τηλεχειριστήριο για να κάνει νόημα στο προσωπικό, σε περίπτωση που ήθελε να λήξει μια συνάντηση, ώστε να ανοίξει τις πόρτες και να συνοδεύσει έξω τον επισκέπτη.

Ο Gerald Bodmer, ιδιοκτήτης του οίκου Launer, που από το 1981 σχεδιάζει τσάντες για την Βασίλισσα Ελισάβετ, είχε πει πως: «Όλες οι τσάντες που κατασκευάζονταν για τη βασίλισσα, ήταν από μαλακό δέρμα μοσχαριού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις