Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Λονδίνο ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος για την κηδεία, αψήφισε την ισπανική κυβέρνηση 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Λονδίνο ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος για την κηδεία, αψήφισε την ισπανική κυβέρνηση 

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος αψήφισε την κυβέρνηση και τελικά μετέβη στην Βρετανία για να παρευρεθεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο 84χρονος γαλαζοαίματος είναι μακρινός ξάδερφος της εκλιπούσας μονάρχη της Βρετανίας, για αυτό και έλαβε πρόσκληση. 

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι αξιωματούχοι της ισπανικής κυβέρνησης είχαν κάνει ξεκάθαρο στον 84χρονο πρώην μονάρχη ότι επιθυμούν η χώρα να εκπροσωπηθεί μόνο από τον γιο του, βασιλιά Φελίπε και την βασίλισσα Λετίθια και την σύζυγό του Σοφία. Ο ίδιος ωστόσο διέρρευσε στα ΜΜΕ, σύμφωνα με El Mundo, την είδηση της πρόσκλησης και της απόφασής του να παρευρεθεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Την Κυριακή (18.09.2022) λοιπόν ο έκπτωτος Χουάν Κάρλος βρέθηκε στο Λονδίνο για την δεξίωση που παρέθεσε ο βασιλιάς Κάρολος για τους ηγέτες που έχουν μεταβεί στην Βρετανία για την κηδεία της μητέρας του.

Πλάνα από το Μπάκιγχαμ δείχνουν τον 84χρονο πρώην μονάρχης της Ισπανίας δίπλα στην βασίλισσα Σοφία, υποβασταζόμενος από κάποιον αξιωματούχο. 

Δείτε βίντεο: 

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος πλέον ζει στο Άμπου Ντάμπι καθώς από τον Ιούνιο του 2020 ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα από το Ανώτατο Δικαστήριο για την φερόμενη εμπλοκή του στη σύμβαση ανάμεσα σε μια κοινοπραξία ισπανικών εταιριών και τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να κατασκευαστεί η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Μέκκα με τη Μεδίνα. Η υπόθεση ανακινήθηκε το 2018, όταν μία επιχειρηματίας και πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος τον κατηγόρησε ότι είχε λάβει προμήθεια για τη σύμβαση. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις