Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνελήφθη άνδρας που άγγιξε το φέρετρο της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνελήφθη άνδρας που άγγιξε το φέρετρο της

Πλήθος κόσμου συνεχίζει να συρρέει έξω από την Αίθουσα του Γουέστμινστερ για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, κατά την πολύωρη αναμονή δεν λείπουν τα απρόοπτα. Το βράδυ της Παρασκευής ένας άνδρας συνελήφθη γιατί άγγιξε το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας έφτασε μέχρι το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και θέλησε να το αγγίξει με αποτέλεσμα άνδρες της ασφάλειας που βρίσκονταν στο σημείο να τον πετάξουν στο πάτωμα και να τον ακινητοποιήσουν. 

Το επεισόδιο, που καταγράφηκε από τις κάμερες, έγινε περίπου στις 10 το βράδυ μπροστά σε δεκάδες άτομα που περίμεναν μέσα στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ.

Ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε τα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο πριν οι άνδρες της ασφάλειας τον ακινητοποιήσουν. Στη συνέχεια και όπως φαίνεται στο βίντεο αστυνομικοί τον βγάζουν «σηκωτό» έξω από την αίθουσα. 

«Η Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας συνέλαβε έναν άνδρα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ μετά από αναταραχή», ανέφερε η Σκότλαντ Γιαρντ.

Σημειώνεται πως η παρουσία της αστυνομίας έχει αυξηθεί σε όλο το Λονδίνο, ενώ για την ενίσχυση της ασφάλειας της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν δαπανηθεί περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Νωρίτερα, την Παρασκευή ένας άνδρας κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκε σε δύο γυναίκες που περίμεναν στην ουρά για να αποχαιρετήσουν την βασίλισσα Ελισάβετ. Ο άνδρας πλησίασε διαδοχικά τις δυο γυναίκες και εκμεταλλευόμενος τον συνωστισμό άρχισε να τις παρενοχλεί. Η αστυνομία τον συνέλαβε χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις