Πέμπτη, 30 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βασίλισσα Λετίθια: Ο Χουάν Κάρλος κατηγορείται ότι βγάζει τα άπλυτα στη φόρα για να εκδικηθεί τον γιο του, Βασιλιά Φελίπε

Βασίλισσα Λετίθια: Ο Χουάν Κάρλος κατηγορείται ότι βγάζει τα άπλυτα στη φόρα για να εκδικηθεί τον γιο του, Βασιλιά Φελίπε
Reuters

Ο Χουάν Κάρλος διέδωσε κουτσομπολιά για τα περί ερωτικής σχέσης της Βασίλισσας της Ισπανίας, Λετίθια με τον πρώην γαμπρό της, λένε μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες αναμεταδίδει η Daily Mail, πρόκειται για μία «ψυχρή πράξη εκδίκησης» εναντίον του γιου του, Βασιλιά Φελίπε.

Τα ΜΜΕ της Ισπανίας κατηγορούν το περιβάλλον του Χουάν Κάρλος ότι έπαιξε ρόλο στην «ανακίνηση» φημών για την υποτιθέμενη σχέση μεταξύ της Βασίλισσας Λετίθια και τον πρώην γαμπρό της, Jaime Del Burgo.

Η ισπανική βασιλική οικογένεια έχει συγκλονιστεί από τους σοκαριστικούς ισχυρισμούς του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο οποίος διαρρέει ότι είχε δεσμό με την Λετίθια, πριν αλλά και μετά τον γάμο της με τον Βασιλιά Φελίπε.

Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του πρώην συζύγου της αδελφής της Λετίθια, ο δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός, Federico Jiménez Losantos είπε από τα ερτζιανά ότι η όλη υπόθεση «ενορχηστρώθηκε από κύκλους που πρόσκεινται στον Χουάν Κάρλος ενάντια στον Βασιλιά Φελίπε».

Ο Χουάν Κάρλος βασίλεψε από το 1975 έως το 2014 όταν και παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του, Φελίπε.

Ο επίσημος λόγος που επικαλέστηκε ήταν η προχωρημένη ηλικία του, αλλά, γρήγορα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ενδοοικογενειακές διαμάχες και πως ο Χουάν Κάρλος πιέστηκε να παραιτηθεί για το καλό της μοναρχίας.

Τα σκάνδαλα διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν από τότε που παρέδωσε στον βασιλιά Φελίπε ΣΤ’, του οποίου η σύζυγος Λετίθια είναι πρώην δημοσιογράφος, έχουν καταρρακώσει τη φήμη του.

Τώρα πλέον ζει στο Άμπου Ντάμπι και ισπανικά ΜΜΕ επικαλούνται πηγές κοντά στον πρώην μονάρχη, οι οποίες λένε ότι παραμένει αναστατωμένος που τον απομάκρυνε η ίδια η οικογένειά του.

Ο Jaime Del Burgo είχε παντρευτεί την αδερφή της Λετίθια, Τέλμα Ορτίθ, από την οποία είναι πλέον χωρισμένος.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας, που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, συχνά – πυκνά ισχυριζόταν δημόσια ότι ο ίδιος και η Λετίθια είχαν ερωτική σχέση ακόμα αφότου δέθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον νυν Βασιλιά, το 2004.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης «ξέθαψαν» μία παλαιότερη ανάρτησή του που έγραφε: «Αγάπη. Φοράω την πασμίνα σου. Είναι σαν να σε νιώθω δίπλα μου. Με φροντίζει. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες μέχρι να ξαναβρεθούμε. Σ’ αγαπώ. Δικός σου»!

https://twitter.com/elarchivoesp/status/1731004161997607075

Ο πατέρας δύο παιδιών, Del Burgo, χώρισε από την αδερφή της Λετίθια, με διαζύγιο που βγήκε κοινή συναινέσει το 2016, τέσσερα χρόνια μετά τον γάμο τους και δύο χρόνια μετά τον χωρισμό τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις