Κόσμος

Βατικανό: Δίκη καθολικού ιερέα για παιδική πορνογραφία

Να δικαστεί παραπέμπεται ο Κάρλο Αλμπέρτο Καπέλα, ιερέας στο Βατικανό, με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σήμερα κατά ενός Καθολικού ιερέα, που υπηρέτησε ως διπλωμάτης στην πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Ουάσινγκτον, για κατηγορίες κατοχής παιδικής πορνογραφίας στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ανακοίνωση της Αγίας Έδρας γνωστοποίησε ότι ο Κάρλο Αλμπέρτο Καπέλα, που συνελήφθη τον Απρίλιο στο Βατικανό, μετά την ανάκλησή του από την άσκηση των διπλωματικών καθηκόντων του, είχε παράνομα στην κατοχή του κι αντάλλασσε “μία μεγάλη ποσότητα” παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Οι ανακριτικές αρχές στο Βατικανό τον παραπέμπουν σε δίκη, που θ’ αρχίσει στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Μονσινιόρ στο εδώλιο

Στις 7 Απριλίου 2018, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η αστυνομία του συνέλαβε έναν ιερέα, ο οποίος κάποτε εργαζόταν στην αμερικανική πρεσβεία του και ο οποίος πέρυσι ανακλήθηκε έπειτα από ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι πιθανόν το πρόσωπο αυτό να παραβίασε τους νόμους περί παιδικής πορνογραφίας.

Ανακοίνωση του Βατικανού αναφέρει ότι ο πρώην διπλωμάτης είναι ο μονσινιόρ Κάρλο Αλμπέρτο Καπέλα, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από την έκδοση εντάλματος μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη