Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Βατικανό: Εξετάζονται οστά που ίσως ανήκουν σε έφηβη που αγνοείται από το 1983

Βατικανό: Εξετάζονται οστά που ίσως ανήκουν σε έφηβη που αγνοείται από το 1983

Ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου που ξεκίνησε το 1983 ίσως να βρίσκονται οι αρχές. Οστά που βρέθηκαν κάτω από φρεάτιο εξετάζονται με σκοπό να διαπιστωθεί αν ανήκουν στην Εμανουέλα Ορλάντι που αγνοείται εδώ και 36 χρόνια. Το χρονικό του θρίλερ.

Ένα νέο κεφάλαιο του αινίγματος γύρω από την Εμανουέλα Ορλάντι, την κόρη ενός υπαλλήλου του Βατικανού που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια, άνοιξε σήμερα στην παπική πόλη με την εξέταση δύο οστεοθηκών και την ελπίδα να βρεθούν απαντήσεις στο μυστήριο.

Τα οστά αφαιρέθηκαν από τις οστεοθήκες και αναλύονται “τώρα επί τόπου από τον καθηγητή Τζοβάνι Αρκούντι (με ειδίκευση στην Ιατροδικαστική ο οποίος ορίστηκε από το Βατικανό) παρουσία ειδικού που ορίστηκε από την οικογένεια Ορλάντι, σύμφωνα με πρωτόκολλα αναγνωρισμένα διεθνώς”, ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

Οι οστεοθήκες εντοπίστηκαν μέσα στο υπόγειο του Ποντιφικού Τευτονικού Κολεγίου του Βατικανού και αναμένεται να εξεταστούν εντός της ημέρας, παρουσία ειδικών και εκπροσώπων της οικογένειας της Εμανουέλα Ορλάντι.

Η ανακάλυψη συνιστά μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση αυτή που τροφοδοτεί τις τελευταίες τρεις και πλέον δεκαετίες τις πλέον διαφορετικές μεταξύ τους εκδοχές, εμπλέκοντας μυστικές υπηρεσίες και οργανωμένο έγκλημα.

Οι συγγενείς της Ορλάντι διατηρούν ακόμη την ελπίδα ότι θα ανακαλύψουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν τι συνέβη με την 15χρονη έφηβη, που ήταν πολίτης του Βατικανού και η οποία δεν έδωσε σημεία ζωής από την ώρα που βγήκε από το μάθημα της μουσικής στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου 1983.

“Θέλουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, και ακόμη κι αν κάθε φορά είναι σαν να ρίχνουμε αλάτι σε ανοιχτή πληγή, θα προχωράμε μπροστά και δεν θα τα παρατήσουμε”, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο Πιέτρο Ορλάντι, ο αδελφός του εξαφανισμένου κοριτσιού.

Παρότι ο Ορλάντι κατηγορεί συχνά την Αγία Έδρα για “omerta” (όπως ονομάζεται ο νόμος της σιωπής στη μαφία), ο ίδιος εκτιμά ότι η Αγία Έδρα πάντα έδειχνε “εγγύτητα”, την αμεσότητά της προς την οικογένεια, κυρίως προς την μητέρα του κοριτσιού, η οποία είναι 88 ετών και ζει στην Πόλη του Βατικανού.

Οι άδειοι τάφοι και η ανώνυμη επιστολή

Οι δύο οστεοθήκες που θα ελεγχθούν σήμερα, με την ελπίδα να βρεθούν τα λείψανα της Εμανουέλα Ορλάντι, ανακαλύφθηκαν μετά το άνοιγμα των τάφων δύο πριγκιπισσών που είχαν ταφεί τον 19ο αιώνα στο γερμανικό νεκροταφείο του Βατικανού.

Αρχικά το Βατικανό άνοιξε τους τάφους των δύο  πριγκιπισσών μετά από πληροφορία που δόθηκε στην οικογένειά της, ότι η σορός της θα μπορούσε να είναι θαμμένη εκεί.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο δικηγόρος των Ορλάντι είχε λάβει ένα μυστηριώδες ανώνυμο μήνυμα με τις λέξεις “Ψάξτε στο σημείο που δείχνει ο άγγελος”. Το μήνυμα συνοδευόταν από τη φωτογραφία ενός τάφου με ένα γλυπτό αγγέλου, ο οποίος φαίνεται να ανήκει στο τευτονικό νεκροταφείο.

Ωστόσο, οι τάφοι ήταν εντελώς άδειοι, αναζωπυρώνοντας το μυστήριο.

Το Βατικανό ωστόσο συνέχισε τις έρευνες και το περασμένο Σάββατο ένας εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ”έχει εντοπίσει δύο οστεοφυλάκια, που βρίσκονται «κάτω από το πεζοδρόμιο μιας περιοχής μέσα στο Ποντιφικό Τευτονικό Κολλέγιο, που καλύπτεται από ένα φρεάτιο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις