Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Βέλγιο: Ανθρώπινο πρόσωπο σε μάσκες κορονοϊού (video)

Βέλγιο: Ανθρώπινο πρόσωπο σε μάσκες κορονοϊού (video)
Twitter

Με τις απρόσωπες μάσκες κατά του κορονοϊού να αποτελούν καθημερινό “αξεσουάρ” πλέον, ένας επιχειρηματίας στο Βέλγιο αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να τους δώσει ένα ανθρώπινο πρόσωπο.

Χρησιμοποιώντας έναν θάλαμο φωτογράφισης (photo booth), ειδικό λογισμικό και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, ο Σαρλ ντε Μπελφρουά από το Βέλγιο δημιουργεί μάσκες στις οποίες είναι τυπωμένη η φωτογραφία του κάτω μέρους του προσώπου αυτού που τις φορά, απεικονίζοντας στην ουσία στόμα.

“Χρησιμοποιήσαμε το Cheesebox μας (photo booth) για να τραβήξουμε τη φωτογραφία για τις εξατομικευμένες μάσκες”, δήλωσε στο Reuters. Ο ίδιος εμπνεύστηκε την ιδέα, αφού το lockdown που επιβλήθηκε στο Βέλγιο λόγω της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα η εταιρία του, που διοργάνωνε εκδηλώσεις, να καταρρεύσει οικονομικά.

“Η μάσκα είναι κάτι απρόσωπο. Εδώ, με το να υπάρχει τυπωμένο το πρόσωπό μας, είναι πιο φιλική, έχει περισσότερη πλάκα”, δήλωσε η Βιρζινί Τάις, μητέρα δύο παιδιών από τη Ζενβάλ έξω από τις Βρυξέλλες. “Σήμερα, όλοι φοράμε μάσκες, και τώρα θα ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε. Είναι πραγματικά υπέροχη ιδέα”.

Μετά την καταχώριση της παραγγελίας, οι πελάτες παίρνουν έναν σύνδεσμο για μια εφαρμογή που τους επιτρέπει να τραβήξουν μια φωτογραφία του προσώπου τους και να τη στείλουν στο site της εταιρίας. Η μάσκα, στην φθάνει με το ταχυδρομείο λίγες ημέρες αργότερα. Κοστίζει 19.99 ευρώ και μπορεί να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί 8 με 10 φορές.

Κάτι ανάλογο όμως, έχει κάνει και η σχεδιάστρια, Danielle Baskin που φτιάχνει μάσκες με το πρόσωπο του ενδιαφερόμενου. Ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος. Αυτές οι μάσκες προσώπου είναι κατασκευασμένες από βαμβάκι, είναι πλενόμενες και μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχέδιο ακόμη και του δικού σας προσώπου.

Έμπνευση γα να κάνει τις μάσκες πιο προσιτές είχε και μία 31χρονη μαμά στην Ταϊλάνδη, η Maysa Talerd, που σχεδιάζει ειδικά μοτίβα από διάσημους υπερήρωες πάνω σε μάσκες προσώπου, με στόχο να προσελκύσει τα παιδιά να φορούν μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις