Κόσμος

Βέλγιο: Νέα εμπειρία στις διακοπές! Σκηνή σε σχήμα δάκρυ που κρέμεται από δέντρο (pics)

Κάτι διαφορετικό σκέφτηκαν για διακοπές στο Βέλγιο και φαίνεται πως το κατάφεραν και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Αντί να κάνουν θερινές διακοπές στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, κάποιοι Βέλγοι δοκιμάζουν μια νέα εμπειρία κάμπινγκ στη χώρα τους, περνώντας ένα βράδυ σε μια δακρύσχημη σκηνή που κρέμεται από ένα δέντρο.

Οι σκηνές που κρέμονται από τα δέντρα –μια ιδέα του Ολλανδού καλλιτέχνη Ντρε Βαπενάαρ (Dre Wapenaar)– λειτουργούν ως καλλιτεχνική εγκατάσταση και θεωρούνται γλυπτά, αντί για σκηνές εμπορικής χρήσης.

belgium tree

«Οι σκηνές είναι πλήρεις κάθε καλοκαίρι, αλλά φέτος οι κρατήσεις κινήθηκαν πολύ γρήγορα. Εάν είχαμε περισσότερες σκηνές, θα ήταν επίσης κρατημένες για κάθε ημέρα του Ιουλίου και του Αυγούστου», δήλωσε η Κατριεν Χόουμπέι, επικεφαλής τουρισμού στην ανατολική πόλη Μπόργκλουν, που φιλοξενεί τέσσερις σκηνές σε μια δασώδη έκταση από το 2011.

belgium tree

«Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στις οδηγίες της κυβέρνησης για εσωτερικό τουρισμό. Άρα ο κόσμος αρχίζει να αναζητά εναλλακτικές για να μείνει κάπου», δήλωσε η ίδια.

belgium tree

Με κόστος 70 ευρώ τη βραδιά, η κάθε σκηνή μπορεί να φιλοξενήσει έως δύο άτομα και προσφέρει πρόσβαση σε τουαλέτα και εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου.

Lenoir
 

Σχεδιασμένες τη δεκαετία του 1990 προκειμένου να στηριχθούν ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος που ήθελαν να σταματήσουν την υλοτόμηση, οι σκηνές αυτές έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στη Νέα Υόρκη και διάφορες χώρες της Ευρώπης.

belgium tree

«Οι σκηνές μου ήταν πολύ ακριβές για να γίνει μαζική παραγωγή», δήλωσε ο Βαπενάαρ στο Reuters. «Θα έπρεπε να τις έχω σχεδιάσει διαφορετικά εάν ήθελα να πουλήσω πολλές….δεν είμαι καλός σχεδιαστής προϊόντων, είμαι καλλιτέχνης».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS