Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βέλγιο: “Όχι” στις πρόωρες εκλογές παρά την παραίτηση της κυβέρνησης!

Βέλγιο: “Όχι” στις πρόωρες εκλογές παρά την παραίτηση της κυβέρνησης!
photo Reuters

Σε πολιτική κρίση βρίσκεται το Βέλγιο τις τελευταίες εβδομάδες που είχαν σαν αποτέλεσμα την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ υπέβαλλε την παραίτησή που σήμανε και την πτώση της κυβέρνησης το Βέλγιο μετά την αποχώρηση των Φλαμανδών εθνικιστών υπουργών που την στήριζαν.

Ο λόγος της αποχώρησης ήταν η διαφωνία τους στην στήριξη που παρείχε το Βέλγιο στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση και την ψήφισή του.

Πρόωρες εκλογές πάντως στο Βέλγιο δεν πρόκειται να υπάρξουν όπως έκανε γνωστό ο βασιλιάς Φίλιππος που αφού αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης της ανέθεσε την διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων, μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.

«Ο βασιλιάς αποδέχθηκε την παραίτηση της κυβέρνησης και την επιφόρτισε με τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων», ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του. Επίσης “σημειώνει την πολιτική βούληση να εγγυηθεί την καλή διοίκηση της χώρας έως τις επόμενες εκλογές και ζητά από τους πολιτικούς ηγέτες και τους θεσμούς, προς τους οποίους επαναλαμβάνει την εμπιστοσύνη του, να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στις οικονομικές, δημοσιονομικές και διεθνείς προκλήσεις, και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του λαού, κυρίως στον κοινωνικό και περιβαλλοντικό τομέα».

Οι εκλογές στο Βέλγιο θα συμπέσουν με τις ευρωεκλογές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις