Κόσμος

Βέλγιο: Σε κατάσταση πολιορκίας οι Βρυξέλλες! Περιμένουν επίθεση με όπλα και εκρηκτικά!

- "Εμπόλεμη ζώνη" οι Βρυξέλλες - Βάσιμες υποψίες για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα
- Στο ανώτατο όριο το επίπεδο επίπεδο συναγερμού στο Βέλγιο
- Ο στρατός έχει βγει στους δρόμους, κλειστό παραμένει το μετρό!
- "Υπάρχει κίνδυνος επιθέσεων από πρόσωπα με όπλα και εκρηκτικές ύλες" λέει ο πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ
- Ακυρώθηκαν συναυλίες και εκδηλώσεις, σε κατάσταση συναγερμού και το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας
- Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από τις Βρυξέλλες

Έχουν περάσει οκτώ ημέρες από την Παρασκευή και 13 που σημάδεψε την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Οι τζιχαντιστές σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι και όπως φαίνεται, στο Βέλγιο τρέμουν ένα παρόμοιο μακελειό.

Στο “κόκκινο” ο συναγερμός!

Το Βέλγιο αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία στην περιοχή των Βρυξελλών στο ανώτατο όριο λόγω ενός «κινδύνου επιθέσεων από πρόσωπα με όπλα και εκρηκτικές ύλες» επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ.

«Αυτό προκύπτει από αρκετά ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απειλή να διαπραχθεί μια επίθεση παρόμοια με εκείνη που διαπράχθηκε στο Παρίσι» δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. 

Ο επικεφαλής της βελγικής κυβέρνησης επισήμανε επιπλέον ότι είναι υπαρκτή μια «απειλή επιθέσεων από πρόσωπα με την χρήση όπλων και εκρηκτικών υλών, (επιθέσεις) που θα διαπραχθούν ενδεχομένως ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές », δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του επιπέδου συναγερμού- που ανήλθε πλέον στο επίπεδο 4- σε όλη την περιοχή των Βρυξελλών, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών όπως και το Βιλβόρντε, μια κοινότητα στη Φλάνδρα όπου πολλοί νέοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Οι πιθανοί στόχοι είναι σύμφωνα με τον Σαρλ Μισέλ «οι εμπορικοί δρόμοι, οι συγκεντρώσεις, οι πολυσύχναστοι χώροι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» προσέθεσε ο ίδιος, μετά το τέλος μιας σύσκεψης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. «Διαθέτουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε ότι η απειλή είναι συγκεκριμένη και επικείμενη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρεντέρς προσερχόμενος στη σύσκεψη.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί σήμερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου και δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν πριν από αύριο το απόγευμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς προηγούμενο, καθώς ακόμα και σε ανάλογη περίσταση κατά το παρελθόν, την κήρυξη δηλαδή του ύψιστου συναγερμού, το μετρό συνέχιζε να λειτουργεί.

Επιπλέον πολλές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Μεταξύ αυτών δύο συναυλίες του Τζόνι Χάλιντεϊ που ματαιώθηκαν σήμερα λόγω των τρομοκρατικών απειλών. Τα εμπορικά κέντρα είναι κλειστά όπως και πολλά μουσεία και κινηματογράφοι.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών από την πλευρά του καθησυχάζει τους επιβάτες ότι «μπορούν να ταξιδέψουν» χωρίς κανένα πρόβλημα. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αύριο το απόγευμα με τη σύγκληση εκ νέου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης. 

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters, με το κέντρο των Βρυξελλών να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη!

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πορτογαλία: Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν ρεκόρ 640.000 στρεμμάτων
Σχεδόν 1.000 πυροσβέστες παρέμεναν σε κινητοποίηση στο κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας για να επιτηρούν τη μεγαλύτερη δασική καταστροφή που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα, έπειτα από 11 ημέρες καταστροφικών πυρκαγιών
Φωτιά στη Πορτογαλία
Ουκρανία: Παράτολμοι πιλότοι καταρρίπτουν ρωσικά drones με ένα απλό ελικοφόρο αεροπλάνο
Απέναντι στις ασταμάτητες επιθέσεις ρωσικών drones, η Ουκρανία ποντάρει και σε πιο πρωτόγονα μέσα: εκπαιδευτικά σοβιετικά αεροσκάφη, τυφέκια και το θάρρος αυτοσχέδιων πιλότων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal
Ουκρανοί στρατιώτες περπατούν σε ένα χωράφι με ένα drone
Ανάλυση CNN: Το επικίνδυνο στοίχημα Τραμπ με την οπλισμένη Εθνοφρουρά και η «επόμενη μεγάλη αναμέτρηση στις ΗΠΑ»
Με την απειλή στρατιωτικής επέμβασης σε μεγάλες πόλεις, ο αμερικανός πρόεδρος δοκιμάζει τα όρια της εξουσίας του, συγκρούεται με τους Δημοκρατικούς και προκαλεί αντιδράσεις
Εθνοφρουρά ΗΠΑ 1