Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βέλγιο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι για καλύτερους μισθούς

Βέλγιο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι για καλύτερους μισθούς
photo epa

Γενική απεργία αύριο στη Βέλγιο το οποίο αναμένεται να παραλύσει αύριο καθώς θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Την απεργία την κήρυξαν τρία συνδικάτα στο Βέλγιο με αίτημα καλύτερους μισθούς και αναμένεται να επηρεάσει τις μεταφορές και τις διοικητικές υπηρεσίες.

Μάλιστα στο σημαντικότερο αεροδρόμιο στο Βέλγιο, το διεθνές Ζαβεντέμ στις Βρυξέλλες θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα καθώς τα τρία τέταρτα των πτήσεων θα ακυρωθούν. Το αεροδρόμιο Σαρλερουά, το δεύτερο μεγαλύτερο, από όπου πετάει κυρίως η ιρλανδική εταιρεία Ryanair, θα κλείσει τελείως.

Τα μεγαλύτερα συνδικάτα στο Βέλγιο ζητούν αύξηση των μισθών, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αύξηση των επιδομάτων καθώς ,αύξηση των συντάξεων καθώς και καλύτερες συνθήκες κατά την συνταξιοδότηση.

Η απεργία θα ξεκινήσει απόψε το βράδυ στις 23.00 ώρα Ελλάδας και θα διαρκέσει 24 ώρες και θα επηρεάσει τα πάντα στη χώρα. Τις δημόσιες υπηρεσίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ταχυδρομείο, τα σχολεία, την υπηρεσία συλλογής απορριμμάτων, αλλά και τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα. Ακόμη η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων αναμένει ότι τα μισά δρομολόγια των τρένων θα ακυρωθούν λόγω της κινητοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις