Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Βελιγράδι: Σύγκρουση αεροπλάνου ελληνικής εταιρείας με 106 επιβάτες

Βελιγράδι: Σύγκρουση αεροπλάνου ελληνικής εταιρείας με 106 επιβάτες

Σύγκρουση σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Νίκολα Τέσλα στο Βελιγράδι, καθώς αεροπλάνο χτύπησε σε συστήματα προσγείωσης.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβίας, η σύγκρουση στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου είχε «πρωταγωνιστή» αεροπλάνο της ελληνικής Marathon Airlines, το οποίο λειτουργεί αυτόν τον καιρό για λογαριασμό της Air Serbia.  

Όπως αναφέρεται, κατά την αναχώρησή του με προορισμό το Ντίσελντορφ, η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους υπέστη σοβαρές ζημιές όταν χτύπησε τη διάταξη συστημάτων προσγείωσης οργάνων του απέναντι διαδρόμου, που βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομο.

Στην άτρακτο του αεροπλάνου και στο αριστερό πίσω πτερύγιο προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αναγκαστικής προσγείωσης.

Το αεροπλάνο για 60 λεπτά της ώρας πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από το Βελιγράδι για να καταναλώσει τα καύσιμα, όπως ορίζει η διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις. Τελικά προσγειώθηκε κανονικά και όλοι οι επιβάτες το εγκατέλειψαν με ασφάλεια. Το αεροπλάνο φέρει μία μεγάλη τρύπα στην άτρακτο όπως και στο πτερύγιο. Όπως αναφέρθηκε από την διεύθυνση του αεροδρομίου πρόκειται για λάθος του πιλότου, ο οποίος εισήλθε σε άλλη πίστα απογείωσης που ήταν κοντύτερη απ αυτήν που του υπέδειξε ο πύργος ελέγχου.

Βίντεο και εικόνες δείχνουν το μέγεθος της ζημιάς του αεροσκάφους. Οι πυροσβέστες ψέκασαν την άτρακτο με αφρό καθώς φαινόταν να διαρρέει καύσιμο από το κατεστραμμένο αεροσκάφος.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις