Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Βενεζουέλα: 326 ένστολοι λιποτάκτησαν και πέρασαν στην Κολομβία

Βενεζουέλα: 326 ένστολοι λιποτάκτησαν και πέρασαν στην Κολομβία
photo Reuters

326 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στη Βενεζουέλα λιποτάκτησαν και πέρασαν στην Κολομβία.

Αυτό ανακοίνωσε η υπηρεσία μετανάστευσης στην Βενεζουέλα με την πλειοψηφία των ένστολων να περνούν τα σύνορα από την επαρχία Νόρτε δε Σαντανδέρ όπου έχει πρωτεύουσα την Κουκούτα και όπου βρίσκεται αποθηκευμένη η ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν στείλει οι ΗΠΑ για την Βενεζουέλα.

Άλλοι ένστολοι αναζήτησαν βοήθεια από την κολομβιανή υπηρεσία μετανάστευσης στα τμήματα Αραούκα και Λα Γκουαχίρα, καθώς και στις πόλεις Βαλεντουπαρ, Καρταχένα Ντε Ίντιας, Μεντεγίν και στην πρωτεύουσα Μπογοτά.

Ο διευθυντής της κολομβιανής υπηρεσίας Κριστιάν Κρούγκερ Σαρμιέντο δήλωσε ότι τα στελέχη που λιποτάκτησαν από τη Βενεζουέλα διέφυγαν από την «δικτατορία» του προέδρου Νικολάς Μαδούρο προς αναζήτηση τροφής λόγω ελλείψεων στην χώρα τους, και εξαιτίας «πιέσεων των κολεκτίβος» (ένοπλες ομάδες σκληροπυρηνικών τσαβίστας).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάποιοι εισήλθαν στην χώρα ένστολοι και άλλοι φορώντας πολιτικά και κάποιοι με τους οικογένειές τους, τόνισε ο Κρούγκερ. Πολλοί αιτήθηκαν άσυλο στην Κολομβία.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό έχει υποσχεθεί αμνηστία στα στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που θα απαρνηθούν τον Νικολάς Μαδούρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις