Κόσμος

Βενεζουέλα: Αποδοκιμάστηκε από σεισμοπαθείς στο Καράκας η Πρόεδρος της χώρας

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 920 νεκρούς, 3.360 τραυματίες αλλά και 50.000 αγνοούμενους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγγενείς εγκλωβισμένων στα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στο Καράκας από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη Βενεζουέλα, αποδοκίμασαν χθες (26.06.2026) την προσωρινή Πρόεδρο της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

«Αρκετά με την πολιτική εκστρατεία εν μέσω μίας τραγωδίας όπως αυτή που βιώνουμε», φώναξαν στην Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία επισκεπτόταν μία εύπορη συνοικία της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας, κοντά σε κτίριο που κατέρρευσε στις 24 Ιουνίου από τους φονικούς σεισμούς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν κάνει τίποτα για τον λαό».

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός της κυβέρνησης έκανε λόγο για τουλάχιστον 920 νεκρούς και 3.360 τραυματίες.

 

 

Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά, καθώς αγνοείται η τύχη περισσότερων από 50.000 ανθρώπων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: Χτυπήσαμε στρατιωτικούς στόχους των ΗΠΑ σε αντίποινα για τις δικές τους επιθέσεις
Το βράδυ της Παρασκευής είχε γίνει αμερικανική επίθεση σε αποθήκες πυραύλων της Τεχεράνης ως απάντηση ιρανικού πλήγματος σε εμπορικό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης στα Στενά του Ορμούζ
Πύραυλος που εκτόξευσαν οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης» εναντίον βάσης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή