Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Επιφυλακτική απάντηση Πάπα σε Μαδούρο

Βενεζουέλα: Επιφυλακτική απάντηση Πάπα σε Μαδούρο
photo Reuters

Επιφυλακτική ήταν η απάντηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος του είχε ζητήσει την βοήθειά του για τη Βενεζουέλα.

Ο Πάπας απάντησε την επιστολή Μαδούρο, χαρακτηρίζοντάς τον κύριο και όχι πρόεδρο και το υπενθύμισε όλες τις προσπάθειες μεσολάβησης και της εκκλησίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.

“Δυστυχώς, αυτές διεκόπησαν όλες διότι αυτό που αποφασίστηκε στις συναντήσεις δεν ακολουθήθηκε από συγκεκριμένες κινήσεις για να υλοποιηθούν οι συμφωνίες”, υπογραμμίζει ο Ποντίφικας στην επιστολή προς Μαδούρο με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου.

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Νικολάς Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι έγραψε σε επιστολή του προς τον Πάπα: “Του λέω ότι είμαι στην υπηρεσία του Χριστού και σε αυτό το πνεύμα του ζητώ την βοήθειά του σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου”.

Το 2016 ο Πάπας Φραγκίσκος είχε προσπαθήσει να συμφιλιώσει την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, σε συνέχεια των θετικών μεσολαβήσεων σε Κολομβία και Κούβα, υπό την αιγίδα του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις