Κόσμος

Βενεζουέλα: Έτοιμος να γυρίσει στο Καράκας ο Γκουαϊδό παρά τον κίνδυνο σύλληψής του

Στο Καράκας ετοιμάζεται να επιστρέψει ο Γκουαϊδό ο οποίος βρίσκεται στην Μπογκοτά της Κολομβίας, παρά τον κίνδυνο να συλληφθεί.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ένας κρατούμενος δεν εξυπηρετεί κανέναν, ένας εξόριστος πρόεδρος επίσης. Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση (…) Το αξίωμά μου και το καθήκον μου είναι να βρίσκομαι στο Καράκας, παρά τους κινδύνους” είπε ο Γκουαϊδό σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό κανάλι NTN24.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση, πέρασε την Παρασκευή τα σύνορα με σκοπό να συντονίσει από την Κούκουτα την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα του. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της βοήθειας έχει σταλεί από τις ΗΠΑ, κατόπιν αιτήματος του ίδιου του Γκουαϊδό.

Την Δευτέρα ο Γκουαϊδό συμμετείχε στην Μπογκοτά στη συνεδρίαση της Ομάδας της Λίμας, στην οποία μετέχουν 13 χώρες της Λατινικής Αμερικής και ο Καναδάς. Δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τις πιέσεις για να αναγκάσει τον Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία, όμως απέκλεισε τη χρήση βίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Αγώνας επιβίωσης χωρίς νερό και τρόφιμα – Συγκλονιστικές διασώσεις στα ερείπια, αστυνομικοί συνελήφθησαν για λεηλασίες
3χρονο αγόρι ανασύρθηκε από τα συντρίμμια 6 ημέρες μετά τον σεισμό - Αυξάνονται ο κίνδυνος για επιδημίες στη Βενεζουέλα
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Ανάλυση BBC: Από τη σύνταξη του Τρούμαν στα δισεκατομμύρια του Τραμπ – Αντιδράσεις για τα 2,2 δισ. του Αμερικανού προέδρου
«Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Τραμπ και τους προηγούμενους προέδρους - Το να κερδίζει κανείς τεράστια ποσά όσο βρίσκεται στην εξουσία μπορεί να μην είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο»
Ντόναλντ Τραμπ