Κόσμος

Βενεζουέλα: Σε κατάσταση “μερικής χρεοκοπίας” από τη Standard and Poors

Η Standard and Poors ανακοίνωσε ότι κηρύσσει τη Βενεζουέλα σε κατάσταση «μερικής χρεοκοπίας». Είναι ο πρώτος οίκος αξιολόγησης που εκτιμά ότι η Βενεζουέλα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η απόφαση της Standard and Poors για τη Βενεζουέλα ήρθε λόγο αφού το Καράκας δεν κατάφερε να καταβάλει το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποπληρωμή κάποιων δόσεων του χρέους της χώρας.

Η Standard and Poors περίμενε μόνο… λίγες ώρες αφού τελείωσε η περίοδος χάριτος 30 ημερών που είχε δοθεί στη Βενεζουέλα για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Η απόφαση του S&P έρχεται λίγες ώρες αφού απέτυχε η συνάντηση στο Καράκας ανάμεσα σε κάποιους από τους διεθνείς πιστωτές της Βενεζουέλας και της κυβέρνησης με σκοπό να αρχίσει μια διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και να αποφευχθεί η κήρυξη στάσης πληρωμών.

Βενεζουέλα: Ούτε τώρα συμφωνία με τους δανειστές

Η συνάντηση έγινε ανάμεσα σε κάποιους από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας και της κυβέρνησης Μαδούρο. Σκοπό να αρχίσει μια διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και να αποφευχθεί η κήρυξη στάσης πληρωμών στη Βενεζουέλα.

Όμως το «ραντεβού» δεν οδήγησε σε συμφωνία, όπως αναμενόταν. Και αυτό την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέτεινε ακόμα περισσότερο την πίεση στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ανακοινώνοντας την απόφασή της να επιβάλλει κυρώσεις.

25 λεπτά πίσω από κλειστές πόρτες

Η συνάντηση, διάρκειας μόλις 25 λεπτών, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών σε ένα κτίριο απέναντι από το Μιραφλόρες, το προεδρικό μέγαρο.

Τελείωσε χωρίς να ανακοινωθεί κάποια συμφωνία, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξουν νέες συνομιλίες το προσεχές διάστημα. Δεν διευκρινίστηκε όμως το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με αρκετούς από τους συμμετέχοντες.

Η κυβέρνηση Μαδούρο πάντως έκανε λόγο για μια «επιτυχή» συνάντηση, σε μια ανακοίνωσή της που αναμεταδόθηκε τη Δευτέρα από την δημόσια τηλεόραση VTV. Δεν διευκρινίστηκε αν και ποιες προτάσεις έγιναν όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 200 συλλήψεις στην Άγκυρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ έχει προγραμματιστεί για τις 7 και 8 Ιουλίου στην τουρκική πρωτεύουσα και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των 32 χωρών μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
αστυνομία
Στη μολυσμένη θάλασσα η λύτρωση από τη ζέστη στη Γάζα - Οι εκτοπισμένοι δροσίζονται και πλένουν τα ρούχα τους, «φούρνος» οι σκηνές
Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας έχει εκτοπιστεί - Χιλιάδες οικογένειες ζουν πλέον σε πρόχειρους καταυλισμούς, σκηνές ή κατεστραμμένα κτίρια
Κόσμος κάνει μπάνιο στη Γάζα
Μαρί Φρανς βαν Χέιλ: Ποια είναι η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ – Από το «Ραντεβού στα Τυφλά» στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ο πρώην δήμαρχος του Μάντσεστερ και νικητής της πρόσφατης αναπληρωματικής εκλογής στο Μάκερφιλντ Άντι Μπέρναμ, θεωρείται το απόλυτο φαβορί στη μετά - Στάρμερ εποχή
Μαρί-Φρανς βαν Χέιλ: Η σύζυγος του Άντι Μπέρναμ