Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Στη φυλακή βρίσκεται βουλευτής της αντιπολίτευσης που αγνοείται εδώ και ένα μήνα

Βενεζουέλα: Στη φυλακή βρίσκεται βουλευτής της αντιπολίτευσης που αγνοείται εδώ και ένα μήνα
photo Reuters

Ο βουλευτής Χιλμπέρ Κάρο, ο οποίος ήταν αγνοούμενος στη Βενεζουέλα από τον Ιανουάριο βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του, αλλά μέσα στη φυλακή.

Άνδρες ειδικής μονάδας της αστυνομίας συνέλαβαν τον Κάρο στις 20 Δεκεμβρίου, σε μια επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε παράνομη από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα δεδομένου ότι προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία του.

Ο δικηγόρος του, ο Τερέσλι Μαλάβε, είπε ότι του ασκήθηκε δίωξη για διάφορα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας, χωρίς να έχει πρόσβαση σε νομικό σύμβουλο.

«Είναι καλά, όμως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί», είπε ο Μαλάβε ο οποίος τον είδε την Δευτέρα για 45 λεπτά, μαζί με μία από τις αδελφές του. Πρόσθεσε ότι δεν θα αποκαλύψει το πού ακριβώς κρατείται ο πελάτης του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το υπουργείο Πληροφοριών και η εισαγγελία δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν την υπόθεση του Κάρο, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος του Χουάν Γκουαϊδό, της Λαϊκής Θέλησης.

Ο Κάρο είχε ήδη μείνει στη φυλακή ενάμιση χρόνο, χωρίς να δικαστεί, αφού συνελήφθη στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τον Ιανουάριο του 2017 και κατηγορήθηκε για προδοσία και κλοπή στρατιωτικού υλικού. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπούσε εκείνη την περίοδο έλεγε ότι ο πελάτης του ήταν αθώος και ότι οι αρχές είχαν «φυτέψει» τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters μετά την αποφυλάκισή του τον Ιούνιο του 2018 ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι σωφρονιστικές αρχές του στερούσαν το φαγητό και το νερό, με αποτέλεσμα να χάσει το ένα πέμπτο του βάρους του. Τον άφηναν επίσης στην απομόνωση μέχρι και για τέσσερις μήνες.

Τον περασμένο Απρίλιο ο βουλευτής συνελήφθη και πάλι, αλλά αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο.Σύμφωνα με τον Χουάν Γκουαϊδό, περίπου 30 βουλευτές είναι κρατούμενοι, εξόριστοι ή έχουν καταφύγει σε πρεσβείες στο Καράκας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις