Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Στρατιώτες ορκίζονται πίστη στον Μαδούρο! video

Βενεζουέλα

Η κατάσταση στην Βενεζουέλα έχει φτάσει… ένα βήμα πριν τον γκρεμό.
Bίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν στρατιώτες να στηρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο και να απειλούν ανοιχτά… οποιονδήποτε “εισβολέα”.
Στρατιώτες που στηρίζουν τον Γκουαϊδό κινούνται προς την προεδρική κατοικία, όπου ήδη υπάρχουν υποστηρικτές του Μαδούρο.
Βίντεο και φωτογραφίες αποδεικνύουν πως μια σπίθα… αρκεί για να ανάψει η φωτιά.

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, κάλεσε σε στρατιωτική επέμβαση στην Βενεζουέλα, με την ηγεσία της χώρας να μιλά από την πρώτη στιγμή για απόπειρα πραξικοπήματος.

Στους δρόμους του Καράκας ξέσπασαν ταραχές, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, ένας αξιωματικός του στρατού τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα.

Οι συγκρούσεις είναι σφοδρές, με πυροβολισμούς, χημικά και μάχες σώμα με σώμα να συνθέτουν το κλίμα με άρωμα… εμφυλιοπολεμικό.

Η Βενεζουέλα -ως ηγεσία- τονίζει εξαρχής πως μόλις μια μικρή μερίδα του στρατού στηρίζει τον Γκουαϊδό, με τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, στην μοναδική του δημόσια τοποθέτηση μέχρι στιγμής να αναφέρει πως έχει πάρει διαβεβαιώσεις από ανώτατους στρατιωτικούς πως τον στηρίζουν ακόμη.

Αυτό φαίνεται και από αρκετά βίντεο που κατακλύζουν τα social media και δείχνουν στρατιώτες να ορκίζονται πίστη στον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, με τους ανωτέρους τους να δίνουν… τον ρυθμό.

Δείτε μερικά από τα βίντεο στην Βενεζουέλα

Την ίδια ώρα, υπάρχει κινητικότητα από τους στρατιώτες και πολίτες που στηρίζουν τον Γκουαϊδό, με βίντεο να δείχνουν πορείες τους προς την προεδρική κατοικία…

Εκεί όπου, από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές του Μαδούρο έχουν… πιάσει θέση από νωρίς, ώστε να αποτρέψουν τυχόν απόπειρα εισβολής σε κυβερνητικά κτίρια…

Maduro supporters hold rally near Presidential Palace in Caracas

Maduro supporters hold rally near Presidential Palace in Caracas

Gepostet von Sputnik am Dienstag, 30. April 2019

Το μόνο δεδομένο είναι πως η κατάσταση στην Βενεζουέλα δείχνει να κρέμεται από μια κλωστή…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις