Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Συνάντηση Γκουαϊδό με στελέχη του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Συνάντηση Γκουαϊδό με στελέχη του Μαδούρο

Επαφές με στελέχη του Νικολάς Μαδούρο είχε ο αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα παραδέχθηκε το Σάββατο ότι συζήτησε με στελέχη του κόμματος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, για να τα πείσει όπως είπε ότι είναι ανάγκη να διεξαχθούν νέες εκλογές.

Μέσα στην εβδομάδα και σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε κανάλι στη Βενεζουέλα ο Γκουαϊδό φάνηκε να αποφεύγει την ερώτηση εάν συναντήθηκε με τον Διοσδάδο Καμπέγιο, πρόεδρο της Συντακτικής Συνέλευσης και ένα από τα επιφανέστερα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV) του προέδρου Μαδούρο.

Ο 35χρονος Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος την Τετάρτη, λίγες ημέρες αφού ο Μαδούρο ορκίστηκε και ανέλαβε δεύτερη θητεία. Ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη τον Μάιο, σε μια εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα από την οποία η αντιπολίτευση απείχε, καταγγέλλοντας νοθεία και ότι δεν επετράπη σε υποψηφίους της να συμμετάσχουν.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και πολλές κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής αναγνώρισαν σχεδόν αμέσως τον Γκουαϊδό, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα εάν δεν προκηρυχθούν «ελεύθερες εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις