Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Αίμα στις εκλογές – Δύο νεκροί και χάος με ανοιχτές τις κάλπες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ένας υποψήφιος, αλλά κι ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης δολοφονήθηκαν στην Βενεζουέλα, ενώ διεξάγονται εκλογές για την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης, μεταδίδει το BBC. Ο 39χρονος δικηγόρος…

Χοσέ Φέλιξ Πινέντα, που ήταν υποψήφιος στις εκλογές πυροβολήθηκε αρκετές φορές το Σάββατο το βράδυ (τοπική ώρα), σύμφωνα με υπουργό της Βενεζουέλας. Ο Ρικάρντο Κάμπος, υπεύθυνος νεολαίας του αντιπολιτευτικού κόμματος Δράση για την Δημοκρατία, πυροβολήθηκε θανάσιμα στην διάρκεια διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης. Η εφημερίδα “El Universal” ανέφερε ότι άλλοι δύο άντρες σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις.

Παρά τις βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι, την απουσία της αντιπολίτευσης που αποφάσισε να απέχει από αυτήν την εκλογική διαδικασία αλλά και τη διεθνή κατακραυγή, οι πολίτες της Βενεζουέλας κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη της Συντακτικής Συνέλευσης. Σε τεταμένο κλίμα, άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις 6 το πρωί, τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδας) ώστε οι ψηφοφόροι να εκλέξουν τα 545 μέλη αυτού του Σώματος που θα διαθέτει υπερεξουσίες. Η διάρκεια της θητείας του νέου Κογκρέσου παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη.

“Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Δεν κατάφεραν να εμποδίσουν τη Συντακτική. Είναι ήδη πολιτική πραγματικότητα” είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε συγκέντρωση, το Σάββατο.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε