Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βενεζουέλα: Εκλογές με κλειστούς δρόμους και… συναγερμό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κάλεσε χθες Παρασκευή τους υποστηρικτές της να αποκλείσουν τους δρόμους της χώρας την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών για τη συντακτική συνέλευση.

«Οι πολίτες που επιθυμούν δημοκρατία να βγουν στους δρόμους την Κυριακή σε όλες τις βασικές οδικές αρτηρίες της χώρας», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες σε μια συνέντευξη Τύπου της Τράπεζας Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε παράλληλα χθες ότι η χώρα του δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των «παράνομων» εκλογών στην Βενεζουέλα.

«Αυτή η συντακτική συνέλευση έχει μια παράνομη προέλευση και εξαιτίας αυτού δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το αποτέλεσμά της», δήλωσε ο Σάντος σε μια εκπαιδευτική εκδήλωση, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για μια ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Βενεζουέλα.

Με ανακοίνωσή της η Air France ανακοίνωσε ότι «εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Βενεζουέλα» είναι αναγκασμένη να αναβάλει τις αεροπορικές της πτήσεις με προορισμό το Καράκας από την Κυριακή 30 Ιουλίου έως την Τρίτη 1 Αυγούστου.

Από τις βίαιες συγκρούσεις και επεισόδια των τελευταίων μηνών σε διαδηλώσεις ενάντια στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, συνολικά 113 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με στοιχεία των εισαγγελικών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε