Κόσμος

Βερολίνο: Με τουλάχιστον 14 ονόματα κυκλοφορούσε ο μακελάρης

Πρόκειται για μία αποκάλυψη που σοκάρει και δημιουργεί ερωτήματα για τα αντανακλαστικά των γερμανικών Αρχών. Ο Τυνήσιος Άνις Άμρι που σκότωσε 12 ανθρώπους τον περασμένο μήνα παρασύροντάς τους με το φορτηγό που οδηγούσε στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έζησε με τουλάχιστον 14 διαφορετικά ονόματα στη χώρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Την αποκάλυψη έκανε σήμερα (05-01-2017) ένας περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής. Ο Άνις Άμρι, τον οποίον πυροβόλησε και σκότωσε η ιταλική αστυνομία στο Μιλάνο την 23η Δεκεμβρίου, είχε βρεθεί στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών ως ενδεχόμενη απειλή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW) τον Φεβρουάριο του 2016, περίπου έξι μήνες μετά την άφιξή του στην χώρα και την κατάθεση αιτήματος χορήγησης ασύλου.

«Ενήργησε με συνωμοτικό τρόπο και χρησιμοποίησε τουλάχιστον 14 διαφορετικά ονόματα» δήλωσε ο Ντίτερ Σούερμαν, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κατά την διάρκεια ενημέρωσης στο τοπικό κοινοβούλιο.

Ο 24χρονος είχε μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Βερολίνου, όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών επίσης τον είχαν καταχωρήσει μεταξύ των προσώπων που θεωρούνταν πιθανή απειλή.

Ωστόσο υπήρξε μια κοινή αποδοχή μεταξύ των αξιωματούχων των αρχών ασφαλείας ότι εκείνος δεν έθετε συγκεκριμένη απειλή, συμπλήρωσε ο Σούερμαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
12
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52