Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βερολίνο: “Ριφιφί” το αρχηγείο της Αστυνομίας! Έκλεψαν κειμήλια της Γκεστάπο

Γκεστάπο Βερολίνο κειμήλια

Διαρρήκτες μπήκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Βερολίνο και το… “ξάφρισαν”. Έκλεψαν κειμήλια από την εποχή της Γκεστάπο.

Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της Γκεστάπο έκλεψαν οι διαρρήκτες που μπήκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας. Η διάρρηξη έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι κλέφτες κατάφεραν να δράσουν ανενόχλητοι στο αρχηγείο της Αστυνομίας στο Βερολίνο. Έφτασαν ως το Μουσείο της υπηρεσίας που στεγάζεται στις ίδιες εγκαταστάσεις.

“Σήκωσαν” κειμήλια της Γκεστάπο

Μεταξύ των αντικειμένων που αφαίρεσαν οι διαρρήκτες ήταν διακριτικά της Γκεστάπο και ένας Ομοσπονδιακός Σταυρός Ανδρείας. Με αυτόν είχε τιμηθεί ένας πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιστρατεύοντας το χιούμορ στην σελίδα της στο Facebook: «Πώς θα το εξηγήσουμε τώρα αυτό στον κόσμο; Θα πρέπει να κανονίσουμε συνάντηση με τους ειδικούς μας επί των διαρρήξεων. Να δούμε πώς μπορούμε να φυλάξουμε καλύτερα τις εγκαταστάσεις μας».

Πέρα από τη διάθεση χιούμορ, η ανακοίνωση της αστυνομίας κατέληγε σε σοβαρούς τόνους. «Έχουμε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας αυτού του προβλήματος. Θα αναθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε για το αρχηγείο της Αστυνομίας και το μουσείο».

Δείτε το post της αστυνομίας για τα κειμήλια της Γκεστάπο που έκαναν… φτερά

Παραμένει ωστόσο άγνωστο αν η Αστυνομία θα είχε ανακοινώσει το γεγονός, εάν αυτό δεν είχε προηγουμένως διαρρεύσει στην εφημερίδα «Die Welt».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις