Κόσμος

Versace: “South Beach Stories”, φόρος τιμής από τη Sasha Bikoff

Στο πλαίσιο της Art Basel Miami 2019, ο οίκος Versace παρουσίασε την εγκατάσταση "South Beach Stories" της γνωστής διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων Σάσα Μπίκοφ (Sasha Bikoff).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εγκατάσταση δανείζεται τον τίτλο από βιβλίο που εξέδωσε το 1993 η οικογένεια Versace. Η έκδοση, με σελίδες τυπωμένες σε χρώματα των Τροπικών – πράσινο της ζούγκλας, λάιμ, πορτοκαλί και μπλε της Καραϊβικής – έδωσε τη χρωματική παλέτα για τους τοίχους και τα βάθρα των εκθεμάτων. Τον χώρο συμπλήρωναν φωτογραφίες αρχείου, τραβηγμένες από τον Doug Ordway, στις οποίες αποτυπώνεται η οπτική αισθητική της καμπάνιας για τις κολεξιόν του οίκου μόδας.

Για την έκθεση, η Μπίκοφ δημιούργησε έπιπλα εμπνευσμένα από τις εμβληματικές κρεασιόν του οίκου: ένα κρεβάτι από σανίδες του σερφ, το οποίο είναι μια δεύτερη «επίσκεψη» στην κολεξιόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 1994.

Ένα σε χρυσούς τόνους ξύλινο τραπεζάκι καθιστικού, το οποίο είναι αναφορά στην κολεξιόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 1993, με τον ήλιο, τη σελήνη και τα αστέρια. Και άλλα.

Παράλληλα με τα έπιπλα, η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων σχεδίασε δύο περιορισμένης κυκλοφορίας τσάντες Virtus, οι οποίες διατίθεντο αποκλειστικά από την μπουτίκ του Versace στο Μαϊάμι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Βενεζουέλα από τον διπλό σεισμό 7,2 και 7,5 Ρίχτερ: Σκηνές αποκάλυψης στο Καράκας – Στους 32 οι νεκροί, φόβοι για πάνω από 100.000
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Καράκας μετά τους ισχυρούς σεισμούς - Συνεργεία «παλεύουν» με τον χρόνο για την ανάσυρση των τραυματιών από τα συντρίμμια
AP Photo