Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον

Μπόρις Τζόνσον

Όπως μεταδίδουν βρετανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν καθώς προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Όπως είναι γνωστό ο Μπόρις Τζόνσον την περασμένη Πέμπτη 9/4/2020 βγήκε από την εντατική, όπου είχε εισαχθεί αφού η υγεία του επιδεινώθηκε, λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε πως έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Μία ημέρα μετά, μιλώντας στο BBC ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, ξεκαθάριζε: «Για να χρησιμοποιήσω την αμερικανική έκφραση ο γιος μου έφαγε την σφαίρα για την ομάδα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το παιχνίδι θα παιχτεί σωστά από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξεκουραστεί γιατί δε νομίζω ότι βγήκε από την περιπέτεια του κορονοϊού. Θέλει χρόνο».

 
Του λόγου το αληθές ήρθε να επιβεβαιώσει η δήλωση εκπροσώπου του Μπόρις Τζόνσον, σήμερα το μεσημέρι: «Ακολουθώντας τις συμβουλές της ιατρικής ομάδας του, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του. Επιθυμεί να τους ευχαριστήσει όλους στο νοσοκομείοα St Thomas για την ευφυή φροντίδα την οποία έλαβε».
 

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει πολύ καλή πρόοδο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το “ευχαριστώ” του Τζόνσον στους γιατρούς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου St Thomas στο Λονδίνο, όπου νοσηλευόταν, για τη φροντίδα που του παρείχε ενώ ανάρρωνε από την Covid-19.

«Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Τους χρωστάω τη ζωή μου», ανέφερε ο Τζόνσον σε σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες. Ο 55χρονος πολιτικός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή με υψηλό πυρετό και πέρασε τρεις ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του από τον κορονοϊό επιδεινώθηκε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις