Κόσμος

Βιασμός η σεξουαλική σχέση με ανήλικη ακόμη κι εντός γάμου

Οι σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη θεωρούνται βιασμός, ακόμη κι αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι. Αυτό, το αυτονόητο δηλαδή, αποφάσισε σήμερα (11.10.2017) το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με την απόφασή του πως είναι βιασμός οι σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη ακόμη και εντός γάμου, το δικαστήριο έκλεισε το νομικό παραθυράκι που επέτρεπε σε συζύγους να αποφεύγουν τις επιπτώσεις.

Η ηλικία σεξουαλικής ενηλικίωσης στην Ινδία είναι τα 18 χρόνια, όπως και η νόμιμη ηλικία γάμου. Όμως εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται να παντρευτούν, κυρίως στην ύπαιθρο.

Δεν ισχύει για τους… παντρεμένους

Η ινδική νομοθεσία για τον βιασμό δεν ισχύει για τα παντρεμένα ζευγάρια. Οπότε ως τώρα οι σεξουαλικές σχέσεις με μία ανήλικη χωρίς τη συγκατάθεσή της δεν θεωρούνταν βιασμός εφόσον αφορούσαν παντρεμένο ζευγάρι.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο εκτίμησε ότι αυτό αντίκειται στη νομοθεσία για τη νόμιμη ηλικία συναίνεσης. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η αστυνομία θα πρέπει να αντιμετωπίζει ως βιασμό τις καταγγελίες για σεξουαλική σχέση με μια ανήλικη χωρίς τη συναίνεσή της, ακόμη κι αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι.

Παντρεύουν τα παιδιά τους για τα λεφτά

Ο δικηγόρος Βίκραμ Σριβάσταβα, που κατέθεσε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, χαιρέτισε την απόφαση στο όνομα της προστασίας των παιδιών.

Ο γάμος ανηλίκων δεν έχει απαγορευθεί ακόμη, τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, «γνωρίζουμε όλοι τον αριθμό των παιδιών που παντρεύονται προτού γίνουν 18 ετών».

Στην Ινδία πολλοί γονείς παντρεύουν τα παιδιά τους κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά και για να γλιτώσουν από το στίγμα που φέρουν οι οικογένειες τα παιδιά των οποίων έχουν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει και μια ακόμη προσφυγή, η οποία αφορά τον βιασμό μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών.

Η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην ποινικοποίησή του, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει τον θεσμό του γάμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κομισιόν έβγαλε οδηγίες επιβίωσης 72 ωρών για τους πολίτες όλης της Ευρώπης σε περίπτωση κρίσης ή απειλής
«Από τη συσκευασία των απαραίτητων ειδών σε μια τσάντα έκτακτης ανάγκης έως τη γνώση του πώς να αντιδράσει κανείς όταν συμβεί καταστροφή, η ετοιμότητα ξεκινά με πρακτικά μέτρα»
Sergey Tolmachev 79
Ισπανία: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε παρουσίασε έκτακτο σχέδιο ασφαλείας με διπλό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη - Νέες απεργίες προ των πυλών, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε