Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Βιάστηκε και δολοφονήθηκε νεαρή δημοσιογράφος που ερευνούσε υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Βιάστηκε και δολοφονήθηκε νεαρή δημοσιογράφος που ερευνούσε υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων
φωτογραφία: Twitter

Μία 30χρονη δημοσιογράφος τηλεοπτικού δικτύου βιάστηκε και δολοφονήθηκε, μετέδωσαν απόψε τα μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Το τραγικό θύμα είναι η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30χρονη δημοσιογράφος του βουλγαρικού τηλεοπτικού δικτύου TVN, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην πόλη Ρούσε.

Η 30χρονη δημοσιογράφος πραγματοποιούσε έρευνα για υπόθεση διαφθοράς στην διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

“Σοκαρισμένος από την είδηση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που ερευνούσε την διαφθορά στην Βουλγαρία. Η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε έναν χρόνο. Χρειαζόμαστε πλήρη έρευνα για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα”, έγραψε στο Twitter ο Γκι Φερχόφστατ, εκπρόσωπος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η τελευταία εκπομπή της Μαρίνοβα αφορούσε συγκεκριμένα έρευνα που πραγματοποιούσε δημοσιογραφική ομάδα για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τα συμπεράσματα, το 30% – 40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατασπαταλήθηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.

Είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ερευνώντας υποθέσεις διαφθοράς. Τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε στην Μάλτα η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ενώ τον Φεβρουάριο δολοφονήθηκε στην Σλοβακία ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις