Τρίτη, 21 Μαΐ
25oC Αθήνα

Βίντεο από την κατάληψη πλοίου με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν

Βίντεο από την κατάληψη πλοίου με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν φαίνεται πως είναι πίσω από το ρεσάλτο και τη κατάληψη πλοίου με πορτογαλική σημαία στον Κόλπο του Ομάν ανοιχτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Βίντεο που έχει το Associated Press δείχνει κομάντος να επιτίθενται με ελικόπτερο σε πλοίο το Σάββατο, μια επίθεση που αξιωματούχος της άμυνας της Μέσης Ανατολής, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, απέδωσε στο Ιράν εν μέσω νέας έντασης.

Το βίντεο δείχνει την επίθεση στην οποία ανέφερε η βρετανική στρατιωτική ναυτιλιακή υπηρεσία, όπου ανέφερε πως σκάφος έχει καταληφθεί στον Κόλπο του Ομάν, στα ανοικτά της λιμενικής πόλης Φουτζάιρα των Εμιράτων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο βίντεο, οι κομάντος κατεβαίνουν με σχοινί πάνω σε μια στοίβα κοντέινερ που βρίσκονται στο κατάστρωμα του πλοίου, ενώ ένας ναυτικός ακούγεται να λέει: «Μη βγείτε έξω» και στη συνέχεια «πηγαίντε όλοι στη γέφυρα». 

Οι ιρανικές ναυτικές ειδικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κατέλαβαν σήμερα ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που “συνδέεται με το Ισραήλ” μέσα στον Κόλπο, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ονομάζεται MSC Aries κατασχέθηκε από τις ναυτικές ειδικές δυνάμεις» κατά τη διάρκεια «επιχείρησης που διεξήχθη με ελικόπτερο (των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των Φρουρών) κοντά στο Στενό του Ορμούζ», μετέδωσε το IRNA, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο «φέρει σημαία Πορτογαλίας, το διαχειρίζεται η εταιρία Zodiac, η οποία ανήκει στον σιωνιστή καπιταλιστή Εγιάλ Οφέρ» και «κατευθυνόταν προς τα χωρικά ύδατα» του Ιράν.

Το πλοίο μεταφέρεται στα χωρικά ύδατα του Ιράν, σύμφωνα με το IRNA.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις