Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή αεροσκάφους σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο το 2017 – Σκοτώθηκαν 3 πεζοναύτες

Βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή αεροσκάφους σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο το 2017 – Σκοτώθηκαν 3 πεζοναύτες

Η στιγμή που ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος συντρίβεται πάνω σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ το 2017 καταγράφηκε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, το οποίο βγήκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες και ξυπνάει ξανά τις μνήμες για τον χαμό 3 πεζοναυτών.

Από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους πάνω στο πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ σκοτώθηκαν τρεις νεαροί πεζοναύτες, σε ένα από τα πιο τραγικά περιστατικά στον αμερικανικό στρατό και ένα από τα πολλά που έχουν σημαδέψει την ιστορία του MV-22 Osprey.

Όπως αναφέρει η DailyMail, το αεροσκάφος MV-22 Osprey επιχειρεί να προσγειωθεί πάνω στο αποβατικό πλοίο USS Green Bay και τελικά συντρίβεται λόγω τεχνικών προβλημάτων. Το τραγικό συμβάν έγινε στις 5 Αυγούστου του 2017 στις ακτές του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ένα τμήμα του αριστερού κινητήρα του αεροσκάφους χτυπά στο κατάστρωμα του πολεμικού πλοίου και οι ναύτες τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν. Λίγο μετά, το αεροσκάφος κάνει βουτιά 10 μέτρων και πέφτει στη θάλασσα. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν 25 πεζοναύτες της Μοίρας 265 Marine Medium Tiltrotor.

Από την πρόσκρουση άνοιξε τρύπα στο πιλοτήριο, με αποτέλεσμα να γεμίσει νερό πολύ γρήγορα και να βουλιάξει, με τον αμερικανικό στρατό να ξεκινά άμεσα την επιχείρηση διάσωσης όσων βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο αεροσκάφος.

Τελικά, σώθηκαν οι 22 από τους 25 που επέβαιναν στο MV-22 Osprey και οι σοροί των 3 πεζοναυτών βρέθηκαν μετά από έρευνα που κράτησε 12 ώρες. Οι 26χρονοι Μπέντζαμιν Κρος και Ναθάνιελ Όρντγουει και ο 19χρονος Ρούμπεν Βελάσκο δεν κατάφεραν να διαφύγουν από το πιλοτήριο καθώς αυτό γέμιζε με νερό και βούλιαζε.

Έγινε έρευνα για τυχόν ευθύνες και προβλήματα που προέκυψαν και προκάλεσαν τη συντριβή του αεροσκάφους. Ένας από τους πιλότους ήταν ο υποσμηναγός Κρος. Όμως, από την έρευνα αποδείχθηκε ότι, ούτε ο ίδιος ούτε ο συγκυβερνήτης του έφεραν την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, καθώς οφειλόταν σε τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις