Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση ουκρανικών drones στο ρωσικό πλοίο Sergey Kotov στην Κριμαία

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση ουκρανικών drones στο ρωσικό πλοίο Sergey Kotov στην Κριμαία

Το ρωσικό πλοίο Sergey Kotov χτυπήθηκε από ουκρανικά drones ανοιχτά της Κριμαίας σύμφωνα το Κίεβο, την ώρα που η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει το παραμικρό.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών (GUR) ανακοίνωσαν ότι το ρωσικό περιπολικό πλοίο Sergey Kotov χτυπήθηκε από επίθεση που εξαπέλυσαν με μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας τύπου Magura V5 στην Μαύρη Θάλασσα και πιο συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Κριμαίας, ενώ μάλιστα δημοσιεύθηκαν σχετικά πλάνα από το πλήγμα, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι από την ρωσική πλευρά.

Οι Ουκρανοί δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι στελέχη της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου ανέπτυξαν τα περίφημα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας (USV) τύπου Magura V5 και έπληξαν το Sergey Kotov στην πρύμνη και στο δεξιό μέρος του περιπολικού πλοίου αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από την πλευρά του, ο Αντρέι Γέρμακ, ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε αναφορικά με το χτύπημα ότι «ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι σύμβολο κατοχής και δεν μπορεί να είναι στην ουκρανική Κριμαία».

 

Πλάνα από τοπικά κανάλια ενημέρωσης αλλά και από την GUR στο Telegram έχουν δημοσιεύσει πλάνα και ισχυρίζονται ότι παρουσιάζουν τη νυχτερινή ουκρανική επίθεση στο  Sergey Kotov.

H επίθεση αυτή διεξήχθη υπό τον συντονισμό της GUR, του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και του Υπουργείου Ψηφιακής Μετασχηματισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές και ισχυρισμοί, από την ουκρανική πλευρά, για βύθιση του ρωσικού πλοίου, ωστόσο αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις