Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βίντεο – ντοκουμέντο από την τρομερή έκρηξη στο Κάιρο!

Βίντεο – ντοκουμέντο από την τρομερή έκρηξη στο Κάιρο!

Σε 20 ανέρχεται μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών στο Κάιρο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό “Ραμσής”, αφού αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε μεταλλικές μπάρες.

Μάλιστα παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Χισάμ Αραφάτ, ενώ θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της Ελλάδας για την σημερινή τραγωδία στο Κάιρο μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Στο παρακάτω στιγμιότυπο καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης και η φωτιά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που άφησαν πίσω τους, νεκρούς και τραυματίες.

https://youtu.be/jdqlE2zuYx8

Ιατρικές πηγές που βρέθηκαν επιτόπου στον σταθμό στο Κάιρο, δήλωσαν ότι πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η Ερυθρά Ημισέληνος έχει αποστείλει ασθενοφόρα στο σταθμό όπου οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα. Τουλάχιστον άλλοι 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πολλοί από αυτούς σοβαρά.

https://youtu.be/0J9FG3RPWGw

Ύστερα από εντολή του Προκόπη Παυλόπουλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της ελληνικής Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς διαβίβασε προς τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα, Mohamed Farid Mohamed Monib, τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του Abdel Fattah el-Sisi, και τις οικογένειες των θυμάτων.

Click4more: Κάιρο: 20 οι νεκροί στον σιδηροδρομικό σταθμό – Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών – video

Συλλυπητήρια του Αλ Σίσι στις οικογένειες

Ο Abdel Fattah el-Sisi εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι έχει δώσει αυστηρές εντολές για να εξακριβωθούν οι αιτίες της πολύνεκρης τραγωδίας και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των τραυματιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις